Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslušajte najavnu numeru za 58. "Filmske susrete": Rastko Janković sa kolegama šalje mnogo jaku poruku svetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Janković za naš portal napominje da je zajedno sa kolegama najavnim spotom želeo da pošalje poruku mira i staloženog pogleda u budućnost

  • 0
Filmski susreti u Nišu Foto: Rastko Janković

Rastko Janković umetnički direktor Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu poznatijeg kao "Filmski susreti" oglasio se za Telegraf.rs i otkrio detalje oko ovogodišnje ceremonije koja počinje 26. avgusta na Niškoj tvrđavi.

Posebna zanimljivost vezana za festival koji traje već punih šest decenija jeste i najavni spot koji nosi naziv „Za milion godina“, i predstavlja rimejk istoimene numere iz 1985. godine koju su napisali Dragoljub Ilić i Mladen popović, a kojom je "Yu Rock" misija učestvovala na globalnom humanitarnom i muzičkom projektu Live Aid.

Osim Jankovića numeru „Za milion godina“ u najavi festivala pevaju glumci Andrija Kuzmanović, Jelena Jovičić, Slobodan Stefanović, Katarina Radivojević i Marija Veljković. Spot je rađen u režiji Hadži Aleksandra Đurovića.

Janković za naš portal napominje da je zajedno sa kolegama najavnim spotom želeo da pošalje poruku mira i staloženog pogleda u budućnost.

- Treba svi malo da se primirimo. Da se ujedinimo i širimo ljubav, šta god ko radio i gde god živeo. Ubrzalo se vreme od 2020. godine. Nižu se izazovi i verujem da naše društvo treba da se ujedni u prevazilaženju tih izazova - kaže Janković za Telegraf.rs.

Numeru poslušajte u nastavku teksta, a celu numeru poslušajte na ovom linku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Filmski susreti Niš (@filmskisusretinis_official)

Inače, 58. Festival glumačkih ostvarenja, odnosno „Filmski susreti Niš 2023. godine” održaće se od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ - Niš je jedinstvena manifestacija filmske umetnosti koja isključivo vrednuje kreativni rad filmskih glumaca.

Festival je počeo sa radom davne 1966. na inicijativu Udruženja filmskih glumaca Srbije, projekcijom filmova na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. Prvi put su se tada glumci okupili u Nišu da bi se družili i nagradili one koji su pružili najbolje kreacije na filmskom platnu. Do raspada Jugoslavije niški Filmski susreti su bili festival glumačkih ostvarenja svih tada bratskih republika Jugoslavije a od njenog raspada festival glumaca Srbije, piše na oficijalno sajtu festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA