Vreme čitanja: oko 1 min.

Reditelj ostvarenja "Oldboy" otkrio šta bi posle 20 godina menjao u filmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Da sam tada znao da će film biti uspešan, uložio bih više novca", rekao je režiser Park Čen-vuk

  • 0
Film "Oldboy" Printskrin: Youtube/NEON

Reditelj filma "Oldboy" Park Čen-vuk detaljno je opisao šta bi promenio u svom hvaljenom akcionom trileru, koji ove godine slavi 20. godišnjicu.

Zasnovan na istoimenoj japanskoj mangi, "Oldboy" prati O Dae-su (Čoi Min-sik) u njegovoj potrazi za osvetom protiv svojih otmičara nakon što je bio zatvoren u ćeliji 15 godina.

Govoreći o reviziji filma za remasterizovanu 4K verziju, Čen-vuk je objasnio da bi, da je znao koliko će "Oldboy" postati uspešan dok ga snima, napravio konkretnu promenu u originalnom filmu.

"U početku kada smo dizajnirali Vu-đin penthaus, imao sam ideju da napravim veoma dug bazen sa jednom trakom. Kada se reflektuje na staklu, a on pliva, izgleda skoro kao bela riba koja pliva u dugoj traci vode naspram tamnog noćnog neba", rekao je Čen-vuk za IndieWire i dodao:

"Želeo sam da stvorim veoma nadrealističku sliku, ali nisam mogao zbog budžeta. Da sam tada znao da će film biti uspešan, uložio bih više novca i napravio bazen koji sam želeo", ističe reditelj.

Režiser, koji je film gledao tek treći put tokom restauracije, prisetio se kako je jedini put kada je uživao gledajući "Oldboy" bio obeležavanje 10. godišnjice.

"Jedini put kada sam mogao da uživam gledajući film bilo je pre 10 godina, na 10. godišnjicu. Ponovo sam ga gledao sa glumcima i šefovima odeljenja i otkrio sam da je lik Vu-đina mnogo zanimljiviji nego što sam se sećao. Glumac koji ga je igrao, Ju Đi-tae, dao je neverovatnu predstavu", rekao je Čen-vuk, prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA