Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompozitor "Openhajmera" kaže da je "skoro neljudska" gluma Kilijana Marfija promenila partituru filma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marfi igra glavnu ulogu fizičara J. Roberta Openhajmera u istorijskoj drami Kristofera Nolana, koja prati stvaranje prvog nuklearnog oružja u okviru projekta "Menhetn"

  • 0
Film Review - Oppenheimer Foto: Tanjug/AP/Universal Pictures/Melinda Sue Gordon

Kompozitor "Openhajmera" Ludvig Joranson objasnio je kako je gluma Kilijana Marfija u ovom ostvarenju oblikovala partituru filma.

Marfi igra glavnu ulogu fizičara J. Roberta Openhajmera u istorijskoj drami Kristofera Nolana, koja prati stvaranje prvog nuklearnog oružja u okviru projekta "Menhetn".

Joranson, koji je ranije sarađivao sa Nolanom na filmovima "Dankirk" i "Tenet", u razgovoru za NME, rekao je da bi partitura za "Openhajmera" bila "apsolutno" drugačija da je drugi glumac tumačio čuvenog naučnika.

"Sa Marfijevom glumom, samo živite to, dišete, nosite kući. Osećam se kao da postaje deo vas. To je uticalo na muziku kada sam je pisao", rekao je Joranson.

Opisujući Marfijevu glumu kao "skoro neljudsku", kompozitor je objasnio kako su došli do ponavljajuće teme koja odgovara Kilijanovom prikazu lika.

"Jedna od prvih ideja koje je imao Kris (Nolan) bila je upotreba violine. Openhajmer je bio genije sa mnogo složenih slojeva ispod. Sa solo violinom možete svirati najlepši, romantični vibrato. Ali onda ako snažno pritisnete luk i promenite brzinu, možete da napravite nešto užasno, manično ili neurotično u deliću sekunde... Kris i ja smo stalno pričali o ulasku i izlasku iz različitih emocija", rekao je Joranson.

Otkako je objavljen prošlog meseca, "Openhajmer" je postao četvrti film sa najvećom zaradom godine, iza filma "Super Mario Bros.", "Barbie" i "Guardians Of The Galaxy Vol. 3", piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA