Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravili su nam reklamu: Radoš Bajić o "Herojima Halijarda", otkrio da li će biti nastavka serije "Selo gori"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa poznatim glumcem i rediteljem popričali smo o aktuelnim temama

  • 3

Radoš Bajić bio je jedan od gostiju na proslavi 65 godina televizije u Srbiji, koji je organizovao RTS. Sa poznatim glumcem i rediteljem popričali smo o aktuelnim temama.

Gospodina Bajića smo na početku pitali koji trenutak na RTS-u najviše pamti.

"Pre svega, najviše pamtim dan kada sam snimio svoj prvi kadar u svojoj karijeri profesionalnoj. To je bila serija RTS "Đavolje merdevine" 1973. Onda nakon toga ja sam rastao, razvijao se i trajao zajedno sa RTS-om, zato sam večeras i ovde. Verovatno bi se moglo reći da je druga tačka oslonca "Selo gori", kao neponovoljivi projekat u medijskoj sferi uopšte koji smo radili za RTS i zajedno sa RTS-om", rekao je Radoš Bajić.

Poznati glumac i reditelj je odgovorio i na naše pitanje da li će biti nastavak serije "Selo gori, a baba se češlja".

"Postoji, zato što narod to traži. To narod toliko traži posle toliko godina, ali moj definitivni stav je, moja odluka je da ne želim, kada je u pitanju "Selo gori", da se takmičim sam sa sobom. Nažalost, ogroman broj mojih kolega nije više među nama. Ja želim da to sećanje na njih traje kroz seriju, ali gledaoci će moći, ovo vam je ekskluziva, vrlo brzo da na RTS-u, u reprizi koja kreće sledeće nedelje, krenu u "prajm tajmu" da gledaju 101 epizodu "Selo gori", rekao je Radoš Bajić.

Uskoro nas očekuje i premijera njegovog novog filma "Heroji Halijarda", a gospodina Bajića smo pitali šta publika može da očekuje od ovog ostvarenja.

"Ja sam vrlo uzdržan, zato što je krajnje nesolidarno da autor unapred drži hvalospeve svom projektu. Ali može da očekuje monumentalni veliki film koji poslednjih 30 godina nije viđen u srpskoj kinematografiji", rekao je Radoš Bajić.

Glumac i reditelj je prokomentarisao činjenicu što film "Heroji Halijarda" nije bio prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

"Pre svega, u Sarajevu naš film nije bio ni planiran da se prikaže. On nije bio na repertoaru. Mi smo početkom juna dobili poziv od Sarajevo Film Festivala, gde smo im se ljubazno zahvalili, zato što naš film nije bio gotov. Ovo što je prikazano na festivalu, to je ono što su svi videli, to j trejler od 90 sekundi. I cela ova furtutma, celo ovo ludilo je nastalo na osnovu trejlera.

Tako da, u svakom slučaju, hajde da im se preko Telegrafa, koji inače, da znate, redovno posećujem na onlajnu... A reći ću Vam i zašto. Vi u 20:30, Telegraf, Vaš sajt, vi izbacujete naslovne strane svih dnevnih novina sutradan. I neka ovo bude kompliment za vaš sajt. Svake večeri ja dođem na vaš sajt i vidim naslovne strane sutrašnjih novina i nešto pročitam. Neka ovo bude neka vrsta ekskluzive za vas.

Znači, da se javno zahvalim Sajarevskom festivalu, zato što su nam iz potpuno suludih, nefilmskih i veoma manipulativnih, političkih razloga, koji se kreću unutar njihovog dnevno-politčkog brloga, napravili neverovatnu reklamu, jedan neverovatan PR. Tako da poslednjih 10 dana "Heroji Halijarda" su tema u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, na celom Balkanu", rekao je Radoš Bajić za portal Telegraf.rs

Ceo intervju možete pogledati na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    24. avgust 2023 | 14:50

    Nisam bio ljubitelj babe i češljanja ali sad nakon svih ovih godina i serija i filmova koji su nastali od drugih ...... njegova ostvarenja su nešto lepo,dobro,mirno i bezopasno za gledanje......sva podrška za Radoša koji je uvek bio svoj i nije pripadao nikakvom klanu......

  • Oldtajmer

    24. avgust 2023 | 15:34

    Nisam opčinjen njim ni kao glumcem još manje režiserom, ali ova Sarajevska histeriju oko jednog istorijskog događaja samo zato što se četnici pominju u pozitivnom kontekstu je stvarno van pameti.

  • Milan

    24. avgust 2023 | 15:10

    Radoš je sve samo ne glumac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA