≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra počinju “Filmski susreti” u Nišu: Tri vrsna glumačka imena su u sastavu žirija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve večeri 58. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu, publika će moći da pogleda dva filma

  • 2
Filmski susreti u Nišu Foto: Rastko Janković

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma poznatiji kao "Filmski susreti" počinje sutra, 26. avgusta, 58. put po redu u Nišu.

Prve večeri 58. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu, publika će moći da pogleda dva filma.

Ostalih šest dana biće prikazano još 11 filmskih ostvarenja, a članovi žirija su eminentna glumačka imena: Nada Blam, Branislav Lečić i Vladica Milosavljević.

Kao i ranijih godina biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada- Gran pri “Naisa” za najbolje glumačko ostvarenje, “Car Konstantin” i “Carica Teodora” za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu, navodi se u saopštenju NKC.

Inače, pre nekoliko dana za Telegraf.rs oglasio se umetnički direktor Festivala glumačkih ostvarenja, glumac Rastko Janković i upravo za našportal otkrio jednu zanimljivost.

Naime, posebna zanimljivost vezana za festival koji traje već punih šest decenija jeste i najavni spot koji nosi naziv „Za milion godina“, i predstavlja rimejk istoimene numere iz 1985. godine koju su napisali Dragoljub Ilić i Mladen popović, a kojom je "Yu Rock" misija učestvovala na globalnom humanitarnom i muzičkom projektu Live Aid.

Osim Jankovića numeru, „Za milion godina“ u najavi festivala pevaju glumci Andrija Kuzmanović, Jelena Jovičić, Slobodan Stefanović, Katarina Radivojević i Marija Veljković. Spot je rađen u režiji Hadži Aleksandra Đurovića. Janković za naš portal napominje da je zajedno sa kolegama najavnim spotom želeo da pošalje poruku mira i staloženog pogleda u budućnost.

"Treba svi malo da se primirimo. Da se ujedinimo i širimo ljubav, šta god ko radio i gde god živeo. Ubrzalo se vreme od 2020. godine. Nižu se izazovi i verujem da naše društvo treba da se ujedni u prevazilaženju tih izazova", kaže Janković za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA