≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umrla legendarna jugoslovenska glumica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Publika Melitu Bihali pamti po ulozi kućne pomoćnice u filmu "Marantonci trče počasni krug"

  • 11

Glumica Melita Bihali preminula je u 89. godinu.

Tužnu informaciju je za Nova.rs potvrdio Milan Caci Mihailović.

Publika Melitu Bihali pamti po ulozi kućne pomoćnice u filmu "Marantonci trče počasni krug". Takođe, imala je zavidnu karijeru i u drugim ostvarenjima, kao u pozorištu Duško Radović.

Rođena je 4. aprila 1935. godine u porodici Jukić u selu Živogošće, blizu Makarske. Upisala je 1962. godine glumačku akademiju u Beogradu, zajedno sa Ljerkom Draženović, Mirom Pejić Armenulić, Dušicom Žegarac, Dragom Čumićem i Nedom Spasojević.

Melita Bihali je 40 godina provela u pozorištu "Duško Radović".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bardock

    25. avgust 2023 | 17:46

    Ode nam i Olja iz Maratonaca, odnosno Beta iz Srecnih ljudi. Zbogom Beta, i pozdravi nam gazda Ozrena, njegovu majku Jovanku, Arandjela, Ostojica, Vukasina, baba Risku, Tintoreta, gospodina Poparu, direktora Paligorica, Scepana Scekica, prijatelja Garca, Iliju Pandurovica, Djuru Sultana, Veliborku, onog sto je dosao da vodi Simu za kojeg kaze da se zove Reks... Tek sad kad se osvrnem na to koliko glumaca nas je napustilo iz srecnih ljudi, vidim i shvatam koliko sam mator, a nemam ni 30 godina.

  • JS

    25. avgust 2023 | 16:36

    Melita je svima na ovim prostorima ostala u sećanju, kao vrsna glumica. Mnogo lepih uloga, druženja s kolegama. Kada je želela, bila je jako vesela i razdragana. Neka vam je laka zemlja, draga Melita.🙏

  • BASA

    25. avgust 2023 | 18:00

    Saučešće porodici i kolegama ! Počivajte u miru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA