Vreme čitanja: oko 2 min.

Tamara Šustić: Serija "Tunel" govori o problemima koje svi živimo

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uloga je izazov sama po sebi. To je jedina uloga u scenariju koja nema intimnu i životnu priču iza sebe", rekla je glumica

  • 0
Tamara Šustić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Tamara Šustić koja je govorila o svojoj ulozi u predstojećoj seriji "Tunel".

Šustić je rekla da u seriji reditelja Petra Ristovskog, čija su početna dva nastavka imala premijeru nedavno na Dunav film festu u Smederevu, igra mladog psihologa koji dolazi u policijski pregovarački tim i kreće da se dokazuje.

"Uloga je izazov sama po sebi. To je jedina uloga u scenariju koja nema intimnu i životnu priču iza sebe. Ona je samo mlada i ambiciozna. Dolazi u pregovarački tim da bi napredovala", rekla je glumica.

U toj ulozi, Šustić je bilo zanimljivo što je s jedne strane posao psihologa plemenit i human, jer pomaže ljudima, dok se druge strane njen lik ima veliku ambiciju.

"Krenula sam da razmišljam: kako ambicija i posao i nema ničeg više? Ko je ona? Bilo mi je nešto čudno. Shvatila sam da smo svi mi mladi, moja generacija i njoj bliske, u velikoj ambiciji. I da je tačno napisano, da nije ništa čudno", rekla je glumica.

Prema njenim rečima, mladi od ambicioznih stresova neju prostora za nešto privatno, i čak ih to odbija od intime i međuljudskih odnosa.

"Shvatila sam da tu može biti samo neka duboka usamljenost o kojoj se ne priča. Zanimljiv mi je njen razvoj. Dokle će moći tako?", istakla je Šustić.

Primetivši da igranje njenog lik dobro za osvešćivanje, i ispitivanje koliko je ambicija dobra, da li je samo ona dovoljna ili je potrebna mera, Šustić je dodala da su nada da je kroz ulogu uspela da provuče kao teme odgovornost, sređen život i ambiciju.

Serija "Tunel" donosi 12 nastavaka, koji su svaki priča za sebe, a Šustić je ocenila da će scenario zasnovan na istinitim događajima omogućiti gledaocima da se poistovete sa radnjom.

"To su problemi koje svi živimo", naglasila je glumica.

U "Ribarskim svađama" italijanskog pisca Karla Goldonija, Šustić je zaigrala glavnu ulogu u komediji, i ističe da je Ana Tomović "divan reditelj".

"Tad sam se prvi put oprobala u komediji i shvatila koliko je to uzbudljivo i zanimljivo. Nisam sebe doživljavala kao neko ko sebe pronalazi u komediji, ali hvala Ani, jer sam uspela da poverujem da sam i za taj žanr. Otvorila mi je još neke horizonte", otkrila je Šustić.

Naglasivši da jedva čeka oktobar da ponovo zaigra u "Ribarskim svađama" u Narodnom pozorištu, Šustić je ocenila da su svi glumci "napravili lepe uloge", što znači da je "dobra predstava kad su svi dobri".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA