Vreme čitanja: oko 4 min.

Milica Gacin otkrila omiljenu igru u "Slagalici" i kako joj je Đuza Stojiljković pomogao tokom predstave

Vreme čitanja: oko 4 min.

Milica Gacin je u intervjuu za Telegraf.rs govorila o RTS-u, "Slagalici", kao i glumačkom iskustvu sa Đuzom Stojiljkovićem, Boletom Stošićem, Milenkom Zablaćanskim, Minjom Dedićem

  • 0
Milica Gacin Foto: Mileta Mirčetić

Jedna od najvoljenijih voditeljki RTS-a je svakako Milica Gacin. Zaštitno lice je "Slagalice", kao i drugih emisija, koje vodi na sjajan način.

U intervjuu za Telegraf.rs, Milica Gacin nam je pričala o RTS-u, legendarnom kvizu, kao i glumačkom iskustvu sa Vlastimirom Đuzom Stojiljkovićem, Božidarom Boletom Stošićem, Milenkom Zablaćanskim, Minjom Dedićem.

Ali, krenimo redom.

Na početku, Milica Gacin nam je otkrila koji trenutak pamti na RTS-u.

"Ja sam, pre svega, ponosna na činjenicu da radim u kući koja je osnivač istorije televizije u Srbiji. Mi obeležavamo 65 godina naše kuće, što je samo po sebi veliki značaj. Mi smo začetnici istorije televizije u našoj zemlji. Jako sam ponosna zbog toga što sam deo ove kuće. Pamtim mnogo toga. Bilo je mnogo lepih trenutaka. Naravno da uvek ima teških, jer gledaoci vide samo lepu sliku, vide divne kadrove, vide nas, voditelje doterane, i to je ono što i treba da vide. Ali, težak posao, naravno, zahteva mnogo pripreme i mnogo truda. Međutim, to je i lepota ovog posla, zato što zapravo svaki put krećete ispočetka, svaki put se takmičite sa samim sobom i svaki put dobijete još novi, bolji rezultat. Pamtim mnogo toga, ali ono što najviše pamtim, što nikada ne zaboravim, jeste pogibija 16-oro naših kolega. To je najdramatičniji trenutak u istoriji Radio-televizije Srbije, najteži za sve nas. Ja sam sa svima njima radila i to je nešto što prosto ne može da se zaboravi", rekla je voditeljka za naš portal.

Što se tiče "Slagalice", pamti mnoge lepe detalje.

"Ja sam "Slagalicu" poćela da radim u jednoj drugoj godini. "Slagalica" je nastala 22. novembra 1993. godine, a ja sam je vodila 1994. godine. Dve nedelje cele. Zašto dve? Zato što je tadašnja urednik Zabavne redakcije Nikola Nešković odlučio da me "skloni", odnosno da me prebaci u emisiju "Nedeljno popodne" koju sa vodila narednih 8 godina. Tako da je ovo moj povratak u "Slagalicu". U stvari, ovo nije početak ovih proteklih skoro 7 godina, već moj povratak u "Slagalicu". Tako da, da, sećam se kada smo radili u studiju 3, a naravno da ovde pamtim sve sjajne trenutke sada u novoj postavi i u studiju u Košutnjaku", rekla je Milica Gacin.

Na pitanje da li bi radila neku drugu emisiju na RTS-u, voditeljka je rekla sledeče:

"Evo, ja sam baš radila specijal emisije "Dobar dan", koja je bila posvećena 65 godina Radio-televizije Srbije i veoma sam ponosna što sam baš ja izabrana za to. Dosta toga i znam o televiziji, nečeg se uvek prisetim ponovo, nešto saznam i baš sam bila zadovoljna što sam imala priliku to da radim. Ja sam radila "Nedeljno popodne", radila sam brojne emisije. E, sad, šta će doneti neko novo vreme, videćemo", navela je Milica Gacin.

Dotakla se i glumačkog iskustva i saradnje sa Đuzom Stojiljkovićem.

"Da Vam kažem, to je bilo fenomenalno. Znate, ja sam bila izabrana da budem glumica, iako to nisam studirala. Zajedno sam glumila sa Đuzom Stojiljkovićem i Boletom Stošićem. Dobila sam ulogu nadobudne studentkinje režije. Narcisa se zvala. To je bilo fascinantno, jer sam ja zapravo učila osnovne postulate glume od Minje Dedića, legende. On je došao da radi sa mnom, kao i pokojni (Milenko) Zablaćanski. I to je bilo fenomenalno jedno vreme, što u radu jedan na jedan sa Minjom, što sa Zablaćanskim, s kojim sam se posle sprijateljila, što sa ovom dvojicom. Bilo je fenomenalno. To su dva gospodina, bardovi našeg glumišta. Jednom mi se dogodilo da sam zaboravila tekst, ali pošto je prostor bio takav, zablokirala sam se. Onda me je Đuza samo pogledao i postavio pitanje, jer su to glumački trikovi, i onda sam se vratila u celu predstavu. Zanimljivo je da smo mi igrali 55 predstava. I to je ozbiljno", rekla je Milica Gacin.

Vlastimir Đuza Stojiljković Vlastimir Đuza Stojiljković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ne isključuje mogućnost da ponovo glumi.

"Ne znam, nisam o tome razmišljala. Nisam dobilala ponude. Inače, ja sam zaljubljenik u pozorište i kada je to došlo kao ponuda, ja sam razmišljala "da li je ovo skrivena kamera?" Ja volim pozorište, vrlo sam redovna publika, znam beogradski repertoar. Da li bih ponovo? Ne znam, možda da, ako bih imala odličnog pedagoga", rekla je Milica Gacin.

Na pitanje s kojom koleginicom iz "Slagalice" se najviše druži, poznata voditeljka je rekla sledeće:

"Kako da Vam kažem, mi smo sve dobre koleginice. Dobro funkcionišemo kao tim. "Slagalica" je jedan ozbiljan tim, jedna ozbiljna organizacija u osnovi, svako zna šta radi. Ne može da se dogodi nijedna greška", rekla je Milica Gacin.

Kada je u pitanju njena omiljena igra u "Slagalice", nije imala dilemo. Milica Gacin je odabrala jednu.

""Ko zna zna"", rekla je voditeljka.

(Telegraf.rs)

Video: Oni smišljaju pitanja za učesnike TV Slagalice, a sada su odgovarali na naša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA