Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako je bilo na premijeri filma "Pored tebe": Brojne glumačke zvezde prošle crvenim tepihom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je bilo organizovano u MTS dvorani

  • 0
Premijera filma "Pored tebe" u MTS dvorani Foto: M.A./ATAImages

U MTS dvorani održana je premijera filma "Pored tebe" Stevana Filipovića. Pored reditelja, događaju je prisustvovala i glumačka ekipa predvođena Minom Nikolić i Branislavom Trifunovićem.

"Pored tebe" je nastavak filmova Hypnopolisa i reditelja Stevana Filipovića Pored mene (2015) i Šišanje (2010), ali i drugi deo trilogije započete pričom o razredu koji je proveo jednu noć zaključan u školi, bez interneta i mobilnih telefona.

Film se dešava u vreme pandemije korona virusa, kad smo svi osetili kako izgleda biti zaključan i odsečen od sveta, a, paradoksalno, internet je mnogima od nas bio jedini prozor u taj svet.

Likove iz prvog dela zatičemo pet godina starije. Neki su ostali isti, neki već imaju porodice, neki su se, kao kameleoni, transformisali do neprepoznatljivosti.

Protagonistkinja filma, Ksenija (Mina Nikolić), će morati da skine sve te maske, i pokuša da sazna identitet ubice druga iz razreda, koji joj je bio izvor informacija za tabloid u kom radi. Kako dublje ulazi u istragu, stvari postaju komplikovanije, a ona postaje meta.

Film je još u produkciji izazvao pažnju svetske štampe, zbog uloge baka Vere, koju tumači britanska glumica i dobitnica BAFTA nagrade Miriam Margolis (Hari Poter, Doba nevinosti, Crna guja...).

Premijera je bila 18. jula na 70. Filmskom festivalu u Puli, u Greater Adria selekciji, gde je film dočekala puna sala i ovacije publike, kao i dobre kritike, a isto je bilo i na Omladinskom festivalu u Sarajevu.

Posle premijere, 7. septembra je početak regionalne distribucije.

Pogledajte kako je bilo na premijeri filma "Pored tebe":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA