≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Minja Peković u seriji "Tunel" igra šeficu pregovaračkog tima: "Meni je bio veliki izazov"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Privatno me nikada odlučnost nije krasila, a eto dobila sam priliku da igram u seriji ženu koja ima i hrabrost i rešenost u veoma komplikovanim situacijama" kazala je Peković

  • 0

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Minja Peković koja je govorila o svojoj ulozi u televizijskoj seriji "Tunel" čije su prve dve epizode nedavno premijerno prikazane na festivalu Dunav Film Fest u Smederevu.

Peković naglašava da u seriji tumači lik Nevene Gavran, šefice pregovaračkog tima policije.

"Meni je bio veliki izazov u pripremi lika koji oživljavam u seriji, da demonstriram odlučnot koju Nevena ima. Privatno me nikada odlučnost nije krasila, a eto dobila sam priliku da igram u seriji ženu koja ima i hrabrost i rešenost u veoma komplikovanim situacijama" kazala je Peković.

Prema njenim rečima sve što je snimljeno u seriji je bazirano na istinitim događajima.

"Verujem da je ta doza dokumentarnog pristupa najuzbudljiviji motivacioni momenat za gledaoce serije "Tunel". U igranom programu, kakav je tv serija, postoji mogućnost da iz svih uglova sagleda neki događaj, a ne kao u medijima, samo određeni segmenti nekog slučaja" kaže Peković i dodaje da joj je prelepo što je dobila priliku da igra Nevenu Gavran.

Kako kaže, posebna draž njene uloge leži u okolnostima da je ženska figura na čelu tima koji bi prema društvenim stereotipima morao da radi muškarac.

"Mi i dalje zadržavamo ideju da je neki posao samo muški. Neke žene koje su uspešne vrlo često pomisle da ako preuzmu muški princip reagovanja i odlučivanja, biti bolje shvaćene. Preispitujemo u seriji koliko je žena jaka ili slaba, kada rukovodi pregovaračkim timom" kazala je Peković.

Prvakinja drame subotičkog Narodnog pozorišta i dobitnica brojnih priznanja ima i svoj teatarski projekat "Bravo za klovna".

Peković naglašava da je taj projekat nastao, kada je prvi put od lekara dobila dijagnozu koja je plašila.

"Kako sam krenula na terapije, pomislila sam: "ako sam glumica, i ako je moj posao javni , možda bi trebalo da artikulišem sve ovo kroz šta prolazim. Najteži deo pripreme te monodrame bio je selekcija rečenica koje ću izgovoriti na sceni. Tačnije, šta neću zadržati za sebe" kazala je Peković.

Ona ističe da su joj najdraže reakcije na predstavu komentari gledalaca da daje elan i nadu ljudima koji su prolazili slične situacije kao ja.

"Jedna devojka je drštvenoj mreži meni napisala kako će me svi tapšati po ramenu i govoriti bravo, a ona sledeće nedelje ima biopsiju i ne plaši se" poručuje Peković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA