Vreme čitanja: oko 1 min.

Pet RTS-ovih serija nominovano za "Zlatnu antenu" na 13. FEDIS festivalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor 13. FEDIS festivala je profesor Fakultet dramskih umetnosti u penziji magistar Radenko Ranković

  • 0
Serija "U Klinču" Foto: Produkcija Režim/RTS

Čak pet serija u RTS-ovoj produkciji: "U klinču", "Branilac 2", "Mama i tata se igraju rata 2", "Vera" i "Kamiondžije doo 3" boriće se u 15 kategorija za nagradu „Zlatna antena“ na 13. 20 festivalu, koji će se 03. do 05. oktobra održati u Domu omladine Beograda.

Od ove godine u okviru zvanične konkurencije za nagradu takmičiće se TV serije iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, čime ovaj festival i zvanično dobija prefiks regionalne manifestacije.

Selektor 13. FEDIS festivala je profesor Fakultet dramskih umetnosti u penziji magistar Radenko Ranković. Profesor Ranković je diplomirao filmsku i TV produkciju na FDU u Beogradu, gde je kasnije

više decenja predavao filmsku produkciju. Autor je nekoliko knijga i naučnih radova i bio je član stručnog žirija i selektro na nekolicini srpskih i jugoslovenskih filmskih festivala.

Festival drama i serija FEDIS je prvi festival TV serija u Evropi, osnovan maja 2011. godine. Nagrada Zlatna antena do sada je dodeljivana više od 120 puta najzačajnijim imenima u oblasti produkcije TV serija iz Srbije i regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA