Vreme čitanja: oko 2 min.

U Leskovcu održana tribina posvećena glumcu Draganu Mićaloviću, ocu poznatih sestara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednje reprize rado gledanih serija RTS-a „Selo gori a baba se češlja“ i „Srećni ljudi“ vraćaju nam sećanje na rano preminulog poznatog leskovačkog glumca Dragana Mićalovića,oca veoma talentovanih srpskih glumica Dragane i Slobode Mićalović

  • 0
Sestre Dragana i Sloboda Mićalović Foto: Tomislav Stevanović

Tokom Festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu održana je i komemorativna tribina posvećena Draganu Mićaloviću, velikom glumcu, stalnom članu ansambla Narodnog pozorišta u ovom gradu.

- Dragan Mićalović (16.o4.1950-o5.o6.2017) bio je rado viđen na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta po brojnim ulogama. Voleo sam da se družim sa njim i puno sam ga poštovao - rekao je Željko Hubač, priznati leskovački scenarista čiju seriju "Radio Mileva" smo nedavno gledali.

Mnogo lepih reči o ovom glumcu, čiji talenat su očito nasledile glumice sestre Mićalović, ima i Siniša Pavić, scenarista brojnih serija u kojima je igrao Dragan Mićalović. Draganovih dogodovština u "Ranču prokletih" sa "Canom Fontanom" kao njen "Kuca“ u seriji "Srečni ljudi“ Siniše Pavića rado se seća većina Leskovčana koja je pratila seriju, a njega dobro poznavala kao sjajnog glumca.

U ovoj seriji odigrao je tri epizodne uloge, a igrao je još u "Sinđelićima" sa ćerkom Draganom, u "Beloj lađi" Siniše Pavića, u "Mješovitom braku", u TV seriji "Seljaci“ i slično.

- Zajedno smo igrali u Tv seriji „Seljaci“ u više epizoda. Bilo je zadovoljstvo družiti se sa njim i učiti od njega - reče nam ovih dana priznati leskovački stend ap komičar Dragoslav Gile Branković.

Da jedna od sestara Mićalović nerado dolazi u rodni Leskovac, informacija koja je plasirana u pojedinim medijima u poslednjih par dana, izazvala je veliku nevericu kod brojnih Leskovčana koje smo kontaktirali, a koji obožavaju sestre Mićalović.

- Od svih likova zastupljenih u filmu "Bilo jednom u Srbiji" Sloboda Mićalović je najorginalnija i srodna mentalitetu naše Leskovčanke, što je normalno jer ona je tu odrasla među nama… - pričaju  fanovi u Mesnoj zajednici "Marko Crni“ u Leskovcu i zaposleni u obližnjem Domu kulture.

Dragan je iza sebe, pored supruge, prerano ostavio tri ćerke Mirjanu, Slobodu i Draganu Mićalović.

- Gluma je težak posao. Traži veliku psihofizičku snagu do nekih zvezdanih staza. Ja sam ubeđen da će moje ćerke zablistati na tim stazama glume, koje za mene život znače - bile su reči Dragana Mićalovića prilikom njegovog gostovanja u emisiji Radio Leskovca.

(Telegraf.rs)

Video: Ćerkica snimala Slobodu Mićalović, pa izgovorila nežne reči o mami: Divna scena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA