Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovo je teško poverovati: Robert Dauni Džunior je angažovan za hit film, jer je studio želeo da uštedi novac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumac je tada dobio, može se reći, skroman honorar

  • 0
Film "Openhajmer", Robert Dauni Džunior Foto: Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

Robert Dauni Džunior je tražena holivudska zvezda i multimilioner, ali to nije uvek bio slučaj. Kako navode strani mediji, glumac je, ako je verovati, dobio ugovor za film "Iron Man" pre svega zato što je bio jeftiniji od većine ostalih kolega.

Izjava Kventina Tarantina da u trenutnoj superherojskoj kinematografiji nisu važni glumci, već da je sam heroj zvezda, burno je raspravljeno u krugovima fanova. To je i na neki nači potvrđeno, budući da su  režiser Džon Favro i Marvel studio na kraju izabrali Roberta Daunija Džuniora na kastingu za film "Iron Man".

Danas je neto vrednost glumca impresivnih 300 miliona dolara. Ali sredinom 2000-ih, bio je ogroman rizik angažovati Daunija Džuniora za zvezdu blokbastera vrednog 140 miliona dolara.

Robert je u to vreme bio isplativiji u odnosu na ostale glumce i nije bio na A listi zvezda. Stoga je jasno što je dobio angažman. Kako se navodi, Dauni Džunior je za glavnu ulogu u prvom delu bio plaćen relativno skromnih 500.000 dolara. Odlično je odigrao superheroja, "Iron Man" je odlično prošao kod publike.

Dauni Džunior profitirao od svega toga, tako da je za ulogu u na primer trećem nastavku ove franšize zaradio neverovatnih 50 miliona dolara. Negde se priča i znatno više, piše filmstarts.de.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA