Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljen tizer za film "Živi i zdravi" na prestižnom filmskom portalu "Screen daily"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Film na duhovit način oslikava mentalitet i običaje našeg kraja koji se sve više kose sa shvatanjima novih generacija

  • 0
Film "Živi i zdravi" Foto: Maja Medić

Prestižni britanski portal "Screen daily", koji se bavi aktuelnostima iz sveta filma, objavio je tizer za novi film Ivana Marinovića “Živi i zdravi”.

Ova dirljiva i eksplozivna komedija imaće svetsku premijeru, i to vrlo brzo, u okviru Glavnog takmičarskog programa 27. međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu (3- 19.11.2023.), dok se u domaćim bioskopima očekuje u prvoj polovini naredne godine.

Film na duhovit način oslikava mentalitet i običaje našeg kraja koji se sve više kose sa shvatanjima novih generacija. Prelepi ambijent i krajolik primorja Crne Gore, moderna mlada koja želi da odustane od svadbe, tradicija, porodični odnosi i na kraju venčanje koje se pretvara u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta, čini radnju ovog uzbudljivog filmskog ostvarenja. Ova topla i komična priča nudi uvid u mentalitet našeg podneblja, ali večitim sukobom između novog i starog, modernog i tradicije, dobija univerzalni karakter u kome se svi mogu prepoznati.

Ivan Marinović, koji potpisuje i scenario i koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju ''Igla ispod praga'', filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala, u novom filmu okuplja impresivnu glumačku ekipu. Uloge u filmu ostvarili su –Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Dejan Đonović, Dragana Dabović i drugi.

Film je sniman u Crnoj Gori na teritoriji opštine Herceg Novi i Portonovi Resort-u.

Većinski crnogorski film, ''Živi i zdravi'' je ko-podukcija sa još pet zemalja. Partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Film su podržali Filmski centar Crne Gore, Radio Televizija Crne Gore, Opština Herceg Novi, Portonovi rizort, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond,

Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA