≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Najavljena druga sezona serije "12 reči": Vesna Trivalić, Nikola Pejaković i ostali otkrili šta nas čeka

Vreme čitanja: oko 6 min.

Novih 12 epizoda kreće sa emitovanjem od srede uveče, 15. novembra od 21 čas na kanalu "Superstar TV"

  • 0

Druga sezona triler serije “12 reči” sa novih 12 epizoda kreće sa emitovanjem od srede uveče, 15. novembra od 21 čas, svakog radnog dana na kablovskoj televiziji "Superstar", najavila je  autorska i glumačka ekipa u susretu sa medijima u Mts Dvorani u Beogradu.

Učesnici konferencije su bili: rediteljka Jelena Stolica, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija - Aleksandra Martinović, kao i glumci - Viktor Savić, Vesna Trivalić, Ivana Vuković i Nikola Pejaković Kolja.

Serija je dramski triler koji opisuje živote ljudi upletenih u kriminalne radnje stavljajući fokus na unutrašnje borbe likova i njihove odnose.

Uzbudljivu drugu sezonu, gledaoci će pratiti kroz 12 epizoda na kanalu Superstar u vlasništvu kompanije Telekom Srbija, koja je koproducent sa kućom "Father Film".

Jelena Stolica koja je ponovo rediteljka serije i jedna od scenaristkinja, otkrila je da priča u drugoj sezoni težište prebacuje sa advokature na tužilaštvo, kao novi izazov za razvoj radnje.

Rediteljka serije je naglasila da je novo glumačko pojačanje u liku Vesne Trivalić, te da je produkcija na mnogo višem nivou nego što je bila u prvoj sezoni, i dalje nije želela da otkriva o sadržaju.

Serija predstavlja svet advokature, hakerskog podzemlja i organizovanog kriminala, a u nastavku odlazi i korak dalje.

Viktor Savić tumači glavni lik advokata Miloša Ivanovića, koji je, prema njegovim rečima, bio pravo žrtveno jagnje u prvoj sezoni, u rukama čoveka koga je tumačio Tihomir Tika Stanić.

"Druga sezona je znatno svedenija, sabijenija u samoj radnji, jer smo se u prvom nastavku bavili dosta i svetom hakera. Mislim da je druga sezona "12 reči", ako ne duplo, onda čak trostruko bolja nego prva. Obično se to retko dešava, jer se smatra da nastavci ne mogu nadmašiti original, a ovde to nije slučaj, naprotiv ", ocenio je Viktor Savić i dodao da mu je krivo što nisu svi glumci iz prve sezone uključeni u nastavak, jednostavno je priča otišla u drugom smeru gde za njih nije bilo mesta. Viktor Savić u poslednje vreme bira projekte u kojima će igrati, te je bio zapažen u istorijskim filmovima i serijama "Vera" Nedeljka Kovačića i "Bilo jednom u Srbiji" Petra Ristovskog.

Glumica Vesna Trivalić je definisala seriju kao kriminalističku dramu, što je za nju novina u žanru, u kome je sve neočekivano. Ona tumači višu službenicu Bezbednosne informativne agencije (BIA), što joj je bila izuzetno zahtevna uloga, jer nimalo ne poznaje taj svet.

"Takođe mi je bilo teško da izgovaram te reči, taj jezik mi je stran, kao da pričam mađarski, a ne razumem ga. Sve mi je drugačije u ovoj ulozi u odnosu na sve što sam do sada igrala. Ovde je sve dosta sakriveno, sve što postoji, ne vidi se, a onda se otkriva", približila je Vesna Trivalić svoj karakter u seriji i dodala da sa svim glumcima u ovoj seriji prvi put sarađuje u karijeri.

Iako živi u Dubaiju već dugi niz godina, Trivalić uspeva da se vraća u Srbiju i da snima domaće serije kao što su "Žigosani u reketu", "Dug moru", "Senke nad Balkanom", a igra i u predstavi JDP-a "Vrat od stakla".

Kako joj nije bio jasan njen lik, Trivalić je bila u nedoumici da li da prihvati ponudu, jer nije sebe nimalo videla u projektu nakon čitanja scenarija cele serije.

"Prvo sam želela da se čujem sa rediteljkom, pre nego vratim ulogu, i onda sam je pitala, zašto je odabrala mene kada ja u karijeri tumačim žene koje su očajne i nestećne, niko ih ne želi, a Jelena Stolica mi kratko odgovorila "Baš zato". Onda sam prihvatila", naglasila je Trivalić i dodala da je morala da ima posebnu pripremu za ovu ulogu.

"Išla sam kod psihoterapeuta, jer mi nimalo nije bio jasan psihološki profil mog lika, dakle osobe koja donosi odluke o nečijem životu ili nečije smrti. Tako da je ova uloga neki novi šareni list za mene", zaključila je Vesna Trivalić.

Video: Vesna Trivalić: Moja uloga me je otkrivala stvari koje nikada nisam bila svesna

Njena koleginica Ivana Vuković je glumila u prvoj sezoni i tada nije znala kako da pristupi svom liku, sve joj je bilo veoma nepoznato, baš kao i Vesni Trivalić, koju razume oko tog osećanja na prvo čitanje scenarija.

"Onda sam u drugoj sezoni videla kako da priđem svom liku. Advokatica postaje zamenica tužioca, tako da moja junakinja ima promenu položaja, što mi je pomoglo da ne upadnem u zamku kao u prvoj sezoni. Slažem se sa Viktorom da je druga sezona dosta bolja od prve", primetila je Ivana Vuković, istaknuta sa originalnom serijom "Kljun" i filmom "Moj jutarnji smeh".

Svestrani umetnik Nikola Pejaković Kolja vraća se svojoj ulozi ratnog zločinca Žarka Čečerine, koji je u prvom nastavku smešten iza rešetaka, što je bio prvi veliki slučaj advokata Miloša Ivanovića. Ali, u drugoj sezoni, Čečerina je pobegao iz zatvora i drži junaka Miloša kao taoca. Tako protagonista u toj situaciji otkriva neke novu istinu o sebi i svetu u kome živi.

Pejaković je podsetio da je serija "12 reči" u prvoj sezoni osvojila nagradu od svoje struke na festivalu TV serija "Fedis" i pohvalio rediteljku Jelenu Stolicu da je jedna od najboljih srednje generacije.

"Privilegija mi je bila da radim sa ovako nadarenom rediteljkom, rad nam je bio veoma uspešan i nadam se da će publika videti naš rezultat. Što se tiče mog lika Čečerine, pokušao sam da tog ratnog zločinca što više oljudim, da pokažemo da ima ljudskog u sebi, da ga na taj način osvetlimo. Sam lik sada ima više prostora u odnosu na prvu sezonu, što je bio teži i komplikovaniji rad i zadatak", zaključio je Kolja, inače muzičar, scenarista, reditelj i glumac u veoma sadržajnoj karijeri.

Video: Nikola Pejaković: U glumačkom poslu sam do sada obavio zahtevne uloge

U nastavku "12 reči", junak Miloš je ucenjen da u svom stanu skriva i štiti odbeglog kriminalca, a onda sudar sa Tužilaštvom okreće ga advokatskoj sivoj zoni, te nije više samo buntovnik bez razloga, već advokat na ivici zakona. U seriji igraju i Nebojša Milovanović, Duško Radović, i drugi.

Aleksandra Martinović ispred Telekoma Srbija je rekla da je značajno podignut nivo produkcije "12 reči" u odnosu na prvu sezonu, "tako da smo dobili visoko kvalitetan projekat sa kojim možemo da izadjemo u internacionalne okvire".

Martinović je podsetila da se na platformi "Amazon Prime" uveliko prikazuje mini serija od pet epizoda "Zlatni dečko" od istoimenog filma Ognjena Jankovića, trenutno se emituje "Deca zla" u koprodukciji sa kućom "Firefly" na HBO Max, a svetsko prikazivanje ima i serijal "Državni službenik" na "Disney +".

Takođe, kako je ona otkrila, Telekom Srbija je u poslednjih pet godina bio producent 100 domaćih naslova, od čega je 60 serija spremno za svetsku distribuciju.

"Posebno smo ponosni na veliki projekat kao medjunarodna koprodukcija prvi put Srbije i Španije, odnosno Telekoma Srbije, TV Espana i Amazon Prime, kada je reč o projektu "Ožiljak" ("Skar") iz osam epizoda. Snimanje je počelo u Španiji, naši glumci su već tamo, snimaju kadrove, onda će svi doći u Srbiju i nastaviti realizaciju. Lokacije su označene da budu u našoj zemlji, a dijalog će biti na srpskom jeziku. Radujemo se tom zaista velikom projektu i saradnji Srbije i Španije", zaključila je Aleksandra Martinović.

Serija "12 reči" Jelene Stolice u svojoj drugoj sezoni dakle počinje sutra, od 15. novembra, radnim danima u 21h na televiziji "Superstar", kroz 12 napetih epizoda.

(Telegraf.rs/Tanjug/Ivan Makragić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA