≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pantelić: Laušević je poslednja velika glumačka zvezda YU kinematografije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povodom smrti Lauševića, Jugoslovanska kinoteka će večeras u 20 časova, vanredno u Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici prikazati film "Šmeker reditelja" Zorana Amara iz 1986. godine, uz slobodan ulaz

  • 0
Jugoslavu Panteliću uručen francuski orden viteza Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić je danas ocenio da je odlazak glumca Žarka Lauševića (1960-2023) veliki gubitak za kinematografiju.

Pantelić je rekao Tanjugu da je Laušević "možda poslednja velika glumačka zvezda jugoslovenske kinematografije".

"Ostaje upamćen po izuzetnim saradnjama sa Miroslavom Lekićem na filmovima 'Dogodilo se na današnji dan', 'Bolje od bekstva' i 'Nož', ali i mnogim drugim filmovima iza kojih su bili Dejan Sorak ('Oficir sa ružom'), Zdravko Šotra ('Braća po materi')", naveo je Pantelić.

Kako je najavio, povodom smrti Lauševića, Jugoslovanska kinoteka će večeras (20:00) vanredno u Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici prikazati film "Šmeker reditelja" Zorana Amara iz 1986. godine, uz slobodan ulaz.

"Već narednog meseca organizovaćemo veliku retrospektivu našeg velikog glumca koji nas je fizički napustio", najavio je Pantelić.

Video: Žarko Laušević se poklonio publici na premijeri filma Heroji Halijarda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA