Vreme čitanja: oko 2 min.

Bredli Kuper se za jednu scenu u filmu "Maestro" spremao čak 6 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuper (48) se vraća u rediteljsku fotelju i igra kompozitora Leonarda Bernstajna u predstojećem biografskom filmu "Maestro

  • 0
Bredli Kuper, film "Maestro" Printskrin: Youtube/ Netflix

Bredli Kuper ne beži od toga da se potpuno uživi u svoje likove, otkrivajući da je proveo šest godina kako komponuje muziku za film "Maestro".

Kuper (48) se vraća u rediteljsku fotelju i igra kompozitora Leonarda Bernstajna u predstojećem biografskom filmu "Maestro", koji će se naći u svetskim bioskopima 22. novembra.

On je moderatoru Lin-Manuelu Mirandi otkrio da je proveo šest godina da nauči da komponuje... za scenu od šest minuta.

Scena o kojoj je reč bila je "hvatanje" Bernstajnovog čuvenog nastupa kada je dirigovao Londonskim simfonijskim orkestrom iz 1976. u katedrali Eli, što je "prestrašilo" Kupera.

"Ta scena zbog koje sam se toliko zabrinuo jer smo je uradili uživo. To je bio Londonski simfonijski orkestar. Snimljen sam uživo, morao sam da dirigujem", rekao je Kuper.

"I proveo sam šest godina učeći kako da dirigujem šest minuta i 21 sekundu muzike", priznao je, uz zahvalnost svojim "divnim učiteljima" za svu njihovu pomoć na tom putu.

"Uspeo sam da dobijem sirovi snimak gde sam upravo gledao Leonarda Bernstajna (kako diriguje) u Eli Katedrali sa Londonskim simfonijskim orkestrom 1976. godine“, rekao je Kuper.

"I tako sam morao to da proučim. I Janik Nezet-Seguin je pravio video zapise sa svim promenama tempa, tako da sam imao sve materijale na kojima sam mogao da radim", nastavio je.

"Zaista se radilo o tome da biram tačno ono što sam bioskopski želeo i da ih zatim pozovem da nasele taj prostor i da verujem da su svi uradili posao", dodao je Kuper.

"Zato što mislim da sam znao, bio sam prestravljen, apsolutno uplašen da ne bih mogao da uživam u ovim scenama da nisam uradio posao. I svi jesu", rekao je.

"Maestro" je imao svetsku premijeru na prestižnom Venecijanskom filmskom festivalu, gde je izazvao 7-minutne ovacije.

Film i neverovatan prijem doveli su do suza Bernstajnovo troje dece - Džejmija Bernstajna, Aleksandra Bernstajna i Ninu Mariju Feliciju Bernstajn.

Film će u bioskope u ograničenom izdanju stići 22. novembra, nakon čega će biti objavljen 20. decembra na Netflik servisu za striming, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA