Vreme čitanja: oko 1 min.

Ridli Skot o kritikama koja stižu iz Francuske o "Napoleonu": "Francuzi čak ni sami sebe ne vole"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Napoleon" je imao svetsku premijeru u Parizu, a reditelj ovog ostvarenja kaže da se tamošnjoj publici dopalo

  • 3
Ridli Skot, Ridley Scott Foto: Shutterstock/Featureflash

Reditelj Ridli Skot odbacuje negativne kritike koje stižu iz Francuske za njegov novi istorijski film "Napoleon", u kojem glume Hoakin Finiks kao Napoleon i Vanesa Kirbi kao njegova supruga, Žozefina.

Piter Bredšou iz Gardijana dao mu je pet zvezdica, na primer, dok je francuski GK napisao da je "duboko nespretno, neprirodno i nenamerno smešno"“ imati francuske likove koji govore američkim akcentima.

Dnevni list Le Figaro navodi da bi film mogao da bude preimenovan u "Barbi i Ken pod carstvom", dok je Napoleonov biograf Patris Ginifi rekao za magazin "Le Point" da je Skot "veoma antifrancuski i veoma probritanski" prekrajao istoriju.

"Francuzi čak ni sami sebe ne vole", rekao je Skot za BBC kada je dobio negativne kritike koje stižu iz Francuske i dodao: "Publika kojoj sam ga pokazao u Parizu, volela je to."

Film "Napoleon" je imao svetsku premijeru u Parizu.

O kritikama je Ridli Skot govorio i za druge medije.

"Radio sam mnogo istorijskih filmova...Uvek me zabavlja kada mi kritičar kaže: "Ovo se nije dogodilo u Jerusalimu." Ja kažem: "Jesi li bio tamo? To je je*eni odgovor", nedavno je Skot dodao časopisu "Total Film" o istorijskoj tačnosti filma, prenosi Variety.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne razumem

    21. novembar 2023 | 16:07

    zašto je film napoleon snimljen sa britanskim naglaskom

  • Aleksandar Veliki

    29. novembar 2023 | 21:31

    Napoleon je predstavljen kao edipovac, ljubomorni tip , i dezerter,sadista,egomanijak. Cak ima scena gde mu majka podvodi devojke od 18 godina jer Zozefini ne moze da napravi dete! Totalni promasaj od filma , sa jakim britanskim akcentom. A u'stvari, Napoleon bio zesci lik, preko 600 borbi je izvojevao, osvojio pola sveta, osvojio Afriku, dosao do moskve. Sta reci dalje. Sramota za film o velikom Napoleonu.

  • Milena

    30. novembar 2023 | 06:18

    Film je monoton I dosadan, dijalozi su prosti, radnja filma je konfuzna, samo su scene birbe malo bolje. Napoleon je ostavio utisak kao da mi je prvi komšija, tj obično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA