Vreme čitanja: oko 1 min.

"Likovi su drugačiji, ne radi se o istom selu i ljudima": Nina Ognjanović o filmu "Ovuda će proći put"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ognjanović je rekla da se film "dugo kuvao", da je scenario imala još pre nego štp je upisala fakultet, bili su drugi likovi "i nešto je tu falilo"

  • 0
Nina Ognjanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bilaje rediteljka Nina Ognjanović koja je govorila o svom debitantskom filmu "Ovuda će proći put".

Ognjanović je rekla da se film "dugo kuvao", da je scenario imala još pre nego štp je upisala fakultet, bili su drugi likovi "i nešto je tu falilo".

"Kako sam odrastala neke stvari su se posložile. Bilo je jako zanimlivo da ispitujem pokušaj promene. Glavna junakinja se uvek vrati na mesto odakle počinje i svaki pokušaj je uzaludan", navela je rediteljka.

Govoreći o uspehu njenog filma, koji je osvojio brojne nagrade na svetskim festivalima, Ognjanović je ocenila da je "čovek čovek, bilo da je u Srbiji ili Americi, ili bilo gde, i koliko god da smo različiti, slični šabloni u životu nas stignu".

Prema njenim rečima, snimanje je bilo nezaboravno za čitavu ekipu pošto je selo Topli Do specifično mesto, gde internet ne postoji i potpuno su bili odsečeni od sveta.

"Ali istovremeno selo ima fenomenalnu atmosferu koju mislim da smo u filmu uspeli da iskoristimo", dodalaje Ognjanović.

Za sledeći film kog već piše, Ognjanović bi volela da bude još bolji rediteljski i da bolje prođe kod publike, a idejno se pomalo naslanja na "Ovuda će proći put".

"Likovi su drugačiji, ne radi se o istom selu i ljudima. Glavni lik odlazi iz svog rodnog sela", navela je rediteljka.

Upitana kako vidi budućnost film u doba tehnoloških revolucija, Ognjanović je primetila da je od nastanka film prolazio kroz neke krize, pogotovo pojavom televizije.

"Svaki put je uspeo da preživi i vratio se bolji nego što je bio prethodno. Nadam se da ima prostora. Publike ima, samo treba da joj se ponudi sadržaj. Ja sam optimistična", rekla je Ognjanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA