≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Čuvari formule" nastavljaju lančanu reakciju humanosti

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 5. do 20. decambra novac od svake kupljene bioskopske ulaznice biće namenjen za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja u domovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

  • 0
Film "Čuvari formule" Foto: Aleksandar Letić

Ekipa filma „Čuvari formule“ nastavlja lančanu reakciju humanosti i poziva sve ljude velikog srca, pojedince i kompanije, da se pridruže ovoj kampanji. Od 5. do 20. decembra novac od svake kupljene bioskopske ulaznice biće namenjen za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja u domovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Nakon veoma uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi i upisa u Registar davalaca matičnih ćelija koju je ekipa „Čuvara formule“ prošle nedelje zajednički organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, uoči predstojećih praznika želimo da nastavimo niz ljubavi i da pažnju usmerimo ka najmlađoj publici.

Po završetku akcije, praznični paketići biće dostavljeni korisnicima domova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a ujedno će im biti organizovane i bioskopske projekcije dečijih filmova.

Film „Čuvari formule“, reditelja Dragana Bjleogrlića koji govori o humanosti i empatiji, do sada je pogledalo više od 250.000 gledalaca širom Srbije i regiona.

Glavna linija filma prati istinitu priču o akcidentu u Vinči 1958. godine u kojem su ozračeni mladi jugoslovenski naučnici. Po odluci državnog vrha tadašnje SFRJ njihovo lečenje organizovano je u na klinici Kiri u Francuskoj. Ova jedinstvena filmska priča rađena je po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“, a nakon velikog uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu, Sarajevu, Skoplju, Talinu i Istanbulu u bioskopima se prikazajuje od oktobra ove godine.

Glumačku podelu čine Radivoja Raša Bukvić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivie Bartelemi i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA