Vreme čitanja: oko 2 min.

Sećate li se Mazija, vanzemaljca koji jede satove? Deca su obožavala da gledaju ovaj crtani film

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetlost dana je ovaj crtani film ugledao sredinom osamdesetih

  • 1
Mazi u Gondolendu Printskrin: BBC

Crtani film na koji su brojna deca odrastala jeste "Mazi u Gondolendu" ("Muzzy in Gondoland"), u kojem je glavni junak Mazi, veliki vanzemaljac sa zelenim krznom koji jede satove i metalne objekte. Nastao je davne 1986. godine od strane BBC-ja, a ovaj crtać je imao zadatak da pomogne u učenju engleskog kao drugog jezika.

"Mazi" je postao popularan širom sveta, a deca, kao i tinejdžeri odmah su zavoleli ovaj crtani film. Nekoliko godia kasnije objavljen je i nastavak "Mazi se vraća" ("Muzzy Comes Back") 1989. godine.

Opis crtanog filma "Mazi u Gondolendu"

Mazi posećuje Gondolend, u kojoj vladaju kralj i kraljica. Njihova ćerka je princeza Silvija, Bob je njihov baštovan, a goblin Korvaks je naučnik koji radi za kralja. Bob i Silvija su tajno zaljubljeni i odlučuju da pobegnu. Međutim, Korvaks, koji takođe voli Silviju, vidi šta se dešava i obaveštava kralja i kraljicu. Besan, kralj je uhvatio na delu svoju ćerku i njenog momka. Kralj naređuje da se Bob pošalje u zatvor, dok je Silvija vraćena u palatu. Bob deli ćeliju sa Mazijem, koji mu kaže da je u zatvoru zato što je jeo stub za merenje vremena na parkingu. Shvativši Mazijevu neobičnu ishranu, Bob podstiče Mazija da pojede rešetke zatvorske ćelije i oni pobegnu.

U međuvremenu, Korvaks pokušava da flertuje sa Silvijom, ali ona ljutito kaže da voli Boba. Obrušen, Korvaks koristi svoj kompjuter da je klonira, izgovarajući delove tela, ali ga duplikat mrzi isto koliko i original. Besan, Korvaks frustrirano udara u svoj kompjuter, uzrokujući kvar i stvara još pet duplikata koji lutaju po palati.

Bob se vraća u palatu sa Mazijem, gde u bašti pronalaze pravu Silviju. Ona im kaže da se sakriju u šupu za alat i sačekaju da im ona donese hranu tamo. Silvija je morala da glumi glavobolju kako njeni roditelji ništa ne bi posumnjali. Međutim, nailaze na zdrave klonove koji istovremeno obavljaju različite aktivnosti.

Vrativši se u računarsku laboratoriju, Korvaks pokušava da se seti šest Silvijinih duplikata, ali računar pokvari rad i počinje da beskonačno proizvodi Silvijine klonove. Ubrzo, stotine duplikata preplavljuju palatu.

Dole u ​​prizemlju, kralj primećuje da Silvijini duplikati dolaze iz Korvaksove sobe i odlučuje da istraži. Videvši da Korvaks ne može da zaustavi računar, kralj odlučuje da ga sam popravi. On povlači utikač priključen na računar, što zaustavlja proces, ali samim tim biva uvučen u unutrašnjost računara. Ne znajući kako da spase kralja, Korvaks odlučuje da pobegne helikopterom, a Bob je u poteri.

Silvija i Mazi ulaze u računarsku laboratoriju, a Mazi može da oslobodi kralja iz mašine. Bob se zatim vraća sa Korvaksom, a Bob je oslobođen krivice dok Korvaksa odvode kraljeve trupe da plati za svoje zločine.

Bob i Silvija su ponovo zajedno, do tada su se kraljeva neprijateljska osećanja prema paru nestala.

U međuvremenu je napravljena i modernija verzija Mazijevih avantura, koji možete pogledati na zvaničnom kanalu crtanog filma.

Da li ste vi gledali Mazija nekada?

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia/Muzzy In Gondoland)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA