Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre 34 godine prikazana je prva epizoda Simpsonovih: Da li znate zbog čega su likovi žute boje?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Animirana serija koju je kreirao Met Grening na satiričan način prikazuje živote prosečne američke porodice

  • 0
Simpsonovi Printskrin: FOX

Na današnji dan 1989. godine prikazana je prva epizoda popularne američke animirane TV serije Simpsonovi. Osvojili su čak 34 nagrade Emi, a uz to se smatraju jednom od najdugovečnijih televizijskih serija svih vremena.

Animirana serija koju je kreirao Met Grening na satiričan način prikazuje živote prosečne američke porodice, koju predstavlja porodica Simpson iz fiktivnog gradića Springfilda. Uz zanimljivu radnju, koja ponekad uspeva predvideti budućnost, ključni aspekt serije je i prepoznatljiv dizajn animiranih likova koje lako prepoznajemo po njihovoj žutoj boji kože, prenosi Index.hr.

Žuta boja kože 

Grening je tokom jednog intervjua za BBC iz 2007. godine otkrio zašto se odlučio baš za žutu boju u dizajnu svojih likova.

"Žuti su zato što tokom odabira boja za seriju nisam hteo koristiti uobičajene boje iz animiranih emisija", rekao je Grening i dodao:

Animatorka mi je prišla i pokazala žutu boju i, čim sam to video, rekao sam: "Ovo je rešenje!'".

On je istakao i koliko je žuta boja efektna.

"Kada prebacujete televizijske programe daljinskim upravljačem i na trenutak vidite žutu boju, znaćete da gledate Simpsonove", rekao je kreator kultne serije.

Prema Skrin Rantu, Grening je tokom snimanja dokumentarca My Wasted Life rekao da boja likova takođe ima simbolično značenje.

"Žuta boja izgleda kao da nešto nije u redu s vašim televizorom, a to je prikladno za Simpsonove u simboličnom smislu". Simpsonovi se trude biti normalni, ali to im nikako ne polazi za rukom; njihova abnormalnost je razlog što su toliko smešni", izjavio je Grening.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je on zapravo kralj lavova: Ovaj hrabri macan se zaista uživeo u lik malog Simbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA