Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna projekcija filma "Sveta Petka - Krst u pustinji" u Jugoslovenskoj kinoteci

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oosebnu projekciju filma u ponedeljak, 25.12.2023. od 20 časova u Sali Makavejev (Uzun Mirkova 1). Projekciji će prisustvovati i deo glumačke i autorske ekipe filma, a publika će imati priliku da razgovara sa njima

  • 0
Film "Sveta Petka - Krst u pustinji" Foto: Promo

Film "Sveta Petka - Krst u pustinji" u režiji Hadži-Aleksandra Đurovića, a po romanu "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović, nedavno je završio malu turneju u Americi, ali i svoj domaći festivalski život, osvojivši Nagradu Publike za najbolji film na 8. Šumadijskom filmskom festivalu u Kragujevcu.

Ovo je 29. priznanje za ovo ostvarenje. Do sada je bio prikazan na 56 festivala širom sveta, a u bioskopima ga je videlo više od 100.000 gledalaca, što ga čini jednim od najuspešnijih i najgrađivanijih domaćih filmova u proteklom periodu.

Najznačajnija su učešća filma na festivalu u Moskvi, gde je imao svetsku premijeru, zatim na CamerImage-y u Poljskoj gde je nominovan za najbolju fotografiju, na Hollywood Music in Media Awards gde je nominovan za najbolju muziku iz filma, kao i u Kerali (Indija), na najstarijem festivalu u Americi 71. Columbus International Film Festival, na 56. festivalu u Hjustonu, ali i na 25. festivalu u Krasnodaru gde je nagrađen za najbolju režiju, kao i na domaćim festivalima, gde je najveće priznanje dobio na 47. Festivalu filmskih scenarija u Vrnjačkoj Banji, nagradu za scenario koji potpisuju Hadži-Aleksandar Đurović i Ljiljana Habjanović Đurović.

Povodom predstojećih božićnih praznika, ali i dalje prisutnog interesovanja publike za film, producenti su odlučili da u saradnji sa Jugoslovenskom Kinotekom, organizuju posebnu projekciju filma u ponedeljak, 25.12.2023. od 20 časova u Sali Makavejev (Uzun Mirkova 1). Projekciji će prisustvovati i deo glumačke i autorske ekipe filma, a publika će imati priliku da razgovara sa njima.

Još jedan od povoda je i objavljivanje izdanja međunarodno nagrađivane muzike iz filma, koju potpisuje kompozitorka Ana Krstajić, za izdavačku kuću Universal Music Serbia.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA