Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa filma “Čuvari formule” obradovala je decu bez roditeljskog staranja

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novogodišnja lančana reakcija humanosti

  • 1
Ekipa filma “Čuvari formule” obradovala je decu bez roditeljskog staranja Foto: Promo

Ekipa filma “Čuvari formule” posetila je danas Dom za decu bez roditeljskog staranja “Moša Pijade” gde su se u prazničnoj atmosferi družili sa korisnicima i vaspitačima tog doma. Reditelj Dragan Bjeloglić, kao i glumci Alisa Radaković i Jovan Jovanović tom prilikom su i podelili novogodišnje paketiće korisnicima, a pokloni su dostavljeni i deci u drugim domovima na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada.

U ovoj humanitarnoj akciji koju je ekipa filma pokrenula početkom meseca, učestvovali su svi ljudi velikig srca koii su kupovinom ulaznice za bioskopsku projkeciju filma "Čuvari formule" obezbedili nabavku novogodišnjih poklona. Ovu humanitarnu akciju podržale su i kompanije Hemofarm, Nelt, Cineplexx i fondacija Mozzart.

Ekipa filma “Čuvari formule” obradovala je decu bez roditeljskog staranja Foto: Promo

Film "Čuvari formule" na filmsko platno doneo je istinitu priču akcidenta iz 1958. godine kada je grupa jugoslivenskih naučnika ozračena smrtonosnom dozom radijacuje, a njihovo izlečenje bilo je moguće sprovesti na institutu Kiri u Francuskoj.

Ekipa filma “Čuvari formule” obradovala je decu bez roditeljskog staranja Foto: Promo

U naslovnim ulogama u filmu „Čuvari formule“gledamo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. decembar 2023 | 18:57

    Zašto,, reditelj "nije procesuiran i opravdano osuđen zbog batinanja starijeg kolege? Javno, bahato, divljački... Da li je to poruka ostatku Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA