Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ova pitanja Žarko i Miloš nisu odgovorili u "Slagalici": Da li biste vi znali tačan odgovor?

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako imaju veliko znanje, nisu znali odgovor

  • 2
Slagalica Printskrin: RTS

Žarko Stevanović i Miloš Karna "jure" prolazak u veliko finale jubilarnog ciklusa "Slagalice". Razlika je mala. Žarko vodi posle prve partije rezultatom 157:144.

Takmičari su pokazali odlično znanje, ali u igri "Ko zna zna" nisu odgovorili na dva pitanja. Da li biste znali vi tačan odgovor?

Prvo pitanje glasi: "Koje jelo od okruglog tankog lista testa s nadevom ima naziv poreklom od latinske reči "placenta" u značenju "kolač"?"

Slagalica Printskrin: RTS

Tačan odgovor je - palačinka.

Drugo pitanje glasi: "Koji poznati američki bend je nazvan prezimenom članica, sestara Este, Danijele i Alane, koje na hebrejskom znači "život"?"

Slagalica Printskrin: RTS

Tačan odgovor je - Haim.

Ko god da prođe u finale, imaće u finalu za protivnika Filipa Tota, koji je u prvom polufinalu pobedio Kristiana Kneževića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    29. decembar 2023 | 12:51

    Pa i ne moraju to znati. Ali u kvizu Totalni obrt na Nova S već nekoliko puta na slovo M postavlja se pitanje " Ko je naručio Miroslavljevo jevanđelje?". Odgovor na to pitanje od onih koji uređuju kviz je da je to učinio knez Miroslav SIN Stevana Nemanje. Odgovor netačan jer je to učinio Petar sin Zahumskog kneza Miroslava a Miroslav je rođeni BRAT Stevana Nemanje ili ti sin Zavide. Nemanja je imao tri brata i to Tihomira, Miroslava i Stracimira.

  • Aleksandar

    30. decembar 2023 | 03:07

    To finale ce biti samo formalnost, jer je ovo bilo pravo "finale pre finala" dvojice najboljih svih vremena... Trebao je sistem ukrštanja da bude bolji, da se dva najveca favorita ne bi srela pre samog finala..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA