Vreme čitanja: oko 1 min.

U nedelju promocija izdanja prigodnih poštanskih maraka "Bata Živojinović - velikan filmske umetnosti"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošta Srbije, prvi put u istoriji srpske filatelije objaviće prigodnu poštansku marku 31. decembra, na prelazu dve godine, da bi obeležila dva jubileja - jedan vezan za odlazeću 2023. godinu, 50 godina filma "Sutjeska", i drugi vezan za dolazeću 2024. godinu, 55 godina filma "Most"

  • 2
Velimir Bata Živojinović Foto: ATA Images

U nedelju 31. decembra  u 11 časova u PTT muzeju, u Ulici Majke Jevrosime 13, održaće se promocija prigodne poštanske marke iz edicije ''Bata Živojinović - velikan filmske umetnosti''.

Pošta Srbije, prvi put u istoriji srpske filatelije objaviće prigodnu poštansku marku 31. decembra, na prelazu dve godine, da bi obeležila dva jubileja - jedan vezan za odlazeću 2023. godinu, 50 godina filma "Sutjeska", i drugi vezan za dolazeću 2024. godinu, 55 godina filma "Most". Ovim se ukazuje izuzetno poštovanje za lik i delo Velimira Bate Živojinovića, globalno najpoznatijeg glumca sa ovih prostora, koji je prvi objedinio dva jubileja na jednoj poštanskoj marki.

U prostoru PTT muzeja ovim povodom biće upriličena praznična, novogodišnja promocija na kojoj će o unikatnom izdanju poštanskih maraka i unikatnoj ličnosti i delu velikog glumca Bate Živojinovića govoriti direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i unuka slavnog umetnika Dina Živojinović.

Kako navode iz PTT muzeja, u prisustvu ljubitelja filatelije, filmske umetnosti i umetničkog opusa Bate Živojinovića ispraćamo staru 2023. godinu i započinjemo doček 2024. godine u prazničnoj atmosferi i vedrom duhu kakav je Bata Živojinović voleo i čije je oličenje postao.

Umetnička realizacija izdanja: Miroslav Nikolić i Nadežda Skočajić, akademski grafičar.

Velimir Bata Živojinović je bio jedan je od najpoznatijih glumaca koji su potekli sa ovih prostora i jedan od retkih koji je ostvario globalnu prepoznatljivost i slavu širom sveta. U svom bogatom umetničkom opusu ostvario je uloge u više od 350 filmova, a nagrađen je brojnim prestižnim nagradama za ostvarenja u filmskoj umetnosti u zemlji i inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    29. decembar 2023 | 13:30

    Svaka cast Bati ...legenda kao i vecina naseg glumista tog doba , ali onaj njegov sin je vec dosadan sa svojim pojavljivanjem ni zbog cega ... ko je on zapravo i cime se bavi tj gde zivi ... Bata Zivojinovic RIP

  • djole

    30. decembar 2023 | 16:37

    Bravo za ideju, nadamo se da ce ispasti bolje nego onaj nakaradni spomenik u Sopotu koji je platio Zika umesto da ga je vratio umetniku i rekao daj napravi nam Batu Velikog ko kuca a ne ovog kepeca i nakazu .. Ali izgleda se Zika i tu istalio ... jadna je ova zemlja sa takvim predsednicima opstina ... tuga i jad ... Bravo jos jednom za ideju i Batinu markicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA