Vreme čitanja: oko 2 min.

Gledali smo film "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom: Drži pažnju, glumci su odradili sjajan posao

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa portala Telegraf.rs imala je priliku da na novinarskoj projekciji pogleda ovo ostvarenje o kojem se mesecima unazad priča

  • 4
Film "Nedelja", Husa kao Džej Foto: Pelicula production

Dugo očekivani film "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom imaće svoju beogradsku premijeru u utorak, 16. januara, u mts Dvorani, a dva dana kasnije, 18. januara, ide u redovnu bioskopsku distribuciju.

Ekipa portala Telegraf.rs imala je priliku da na novinarskoj projekciji pogleda ovo ostvarenje o kojem se mesecima unazad priča.

Ukratko, film "Nedelja" prikazuje život Džeja Ramadanovskog, njegovih bliskih prijatelja, ali i duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Poznatog pevača glume ljudi koji nisu iz svega gluma.

Malog Džeja igra dečak koji se zove Alen Selimi i odlično se snašao u glavnoj ulozi. S obzirom da ne zna da čita, kako je naveo reditelj Nemanja Ćeranić, mališan je pokazao inteligenciju i bez problema naučio replike. Ako nastavi sa glumom i igra na ovaj način, očekuje ga lepa glumačka karijera.

Alen je odradio scene kada je Džej kao dečak provodio vreme na ulici, ali u popravnom domu.

Film Printskrin: Youtube/Film Nedelja

Husein Alijević Husa, koji glumi odraslog Džeja, takođe je odlično odigrao ulogu. Član muzičkog sastava Beat Street je lik legendarnog pevač izneo odlično, kao da je profesionalni glumac. Bukvalno je uverio publiku da je on Džej.

Film je verodostojno prikazao da je Ramadanovski nije imalo lako detinjstvo i da se kasnije, kao mladić borio da pronađe put da postane ono što je bio, a to je čuveni pevač koji je punio dvorane i stadione na kojima je nastupao.

Film Foto: Pelicula production

U "Nedelji" treba obratiti pažnju i na druge likove, kao što je Iso Lero Džamba, brat od tetke Džeja Ramadanovskog. Ova uloga je poverena Marku Janketiću, a poznati glumac je uverljivo odradio svoj posao.

Isto se može reći za Alekseja Bjelogrlića, Stefana Vukića i Stojše Oljačića, koji su glumili Džejeve drugare Miodraga Miću Sovtića (Aleksej Bjelogralić), Zdravka (Stefan Vukić) i Sulju (Stojša Oljačić).

Poseban deo filma dat je i Marini Tucaković, koju je sjajno odigrala Milica Janevski. Odličan partner bio joj je Zlatan Vidović, koji je igrao Futu. Lepo je prikazan deo kako je Džej upoznao Marinu, kao i menadžera Raku Đokića, kojeg je sjajno odlučio Branko Janković.

Ukratko, treba pohvaliti celokupnu glumačku i filmsku ekipu, koja je odradila odličan zadatak. Sve je rađeno u saradnji sa Džejevim prijateljima, među kojima je bio Miodrag Mića Sovtić.

Ako želite da odgledate film "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom, koji traje 125 minuta autor ovog teksta vam preporučuje, jer drži pažnju, a glumci su uverljivo odradili svoj zadatak.

Da li ćete ga odgledati?

Video: Ekipa filma Nedelja održala konferenciju pred premijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gledanje

    12. januar 2024 | 16:10

    Huso loš. Doneo lik na nivou loše karikature, veštački, lažno, isforsirano na loše i u govoru i u pokretu.

  • Pari Zer Germain

    12. januar 2024 | 18:36

    Katastrofa, kao i glumačka ekipa. Sve amateri

  • Sh

    21. januar 2024 | 00:08

    Film je bas jako los. Bas sam se razocarala. Tako zanimljiva zivotna prica, totalno procerdana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA