Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećanje na Alana Rikmana: Nije hteo da glumi u filmu "Umri muški", evo šta je pričao o ulozi u "Hariju Poteru"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mniogima je bio omiljen glumac

  • 3
Alan Rikman, Alan Rickman Alan Rikman kao Severus Snejp u filmskom serijalu "Hari Poter" / Фото: Profimedia/Warner Bros / Pacific coast news

Prošlo je sedam godina otkako je premio čuveni glumac Alan Rikman. Tokom karijere ostvario je brojne značajne uloge. Igrao je Hansa Grubera u prvom delu filma "Umri muški". Ono što je zanimljivo jesta da nije želeo da igra u ovom ostvarenju.

"Nisam znao ništa o Los Anđelesu i nisam znao ništa o filmskoj industriji. Nikad nisam snimao film, ali sam bio izrazito škrt", rekao je jednom prilikom Alan Rikman, pa je otkrio kako je reagovao kad je pročitao scenario za film "Umri muški".

"Šta je ovo? Neću da glumim u akcionom filmu", rekao je tada Rikman Džoelu i dodao:

"Naveo sam Džoela da kaže da odem, ali kad sam se vratio, dali su mi novi scenario", naveo je tada Alan, piše 24sata.hr.

U serijalu filmova o Hariju Poteru glumio je čarobnjaka Severusa Snejpa. Za taj lik naveo da je "neobično složen" i da nije znao da će taj lik napredovati u novijim nastavcima. Zanimljivo je da za svoje uloge u hit filmovima nikada nije bio nominiran za Oskara.

Koji filmove sa Alanom Rikmanom najviše volite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA