Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiže "Veselo veče": U glavnim ulogama Anđela Jovanović i Zoran Pajić

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povodom 100 godina trajanja i uspeha Radio Beograda, u produkciji Radio-televizije Srbije kreiran je novi igrani TV format Zabavnog programa, posvećen bogatoj istoriji najstarijeg elektronskog medija na Balkanu i najlepšoj narodnoj muzici

  • 0
Veselo veče Foto: RTS

Upoznajte Slavicu, Jocu, Momu i Kamija! Samo za vas, oni otvaraju vrata vesele i složne radijske redakcije, u kojoj brižljivo pripremaju izuzetan zabavno muzički program a ispunjavaju i muzičke želje. Specijalna gošća u prvoj emisiji je Ana Bekuta.

Povodom 100 godina trajanja i uspeha Radio Beograda, u produkciji Radio-televizije Srbije kreiran je novi igrani TV format Zabavnog programa, posvećen bogatoj istoriji najstarijeg elektronskog medija na Balkanu i najlepšoj narodnoj muzici.

„Veselo veče“ otkriva atmosferu redakcije u kojoj marljivo bitišu „mali ljudi iz Radija“ : posvećena sekretarica Slavica (lik tumači glumica Anđela Jovanović), nadahnuti spiker Joca (glumac Zoran Pajić), „hodajuća enciklopedija“ Kami (novinar i urednik u RB1, Nenad Kamidžorac) i „glas mlade generacije“ - ton majstor Moma (Semir Gicić, glumac i stendap komičar).

Imperativi ovog malog, složnog kolektiva su kvalitet progama i prisan odnos sa auditorijumom. U namerama da svako od njih doprinese tim ciljevima- događaju im se i mnoge neobične, smešne i nesvakidašnje situacije...

Svako izdanje emisije „Veselo veče“, upotpuniće i najveće zvezde naše muzičke scene koje otkrivaju malo poznate podatke o svojim umetničkim počecima kao i o uticaju Radio Beograda na njihove profesionalne uspehe i karijere. U prvim izdanjima emisije, govoriće (i pevati): Ana Bekuta, Lepa Lukić, Snežana Đurišić, Dušica i Nedeljko Bilkić, Nada Topčagić, Radiša Urošević, Neda Ukraden, Dragica Radosavljević

Cakana, Dragan Kojić Keba...

Scenarista Semir Gicić se potrudio da osmisli i brojne skečeve, u kojima učestvuju članovi ove radijske redakcije i njihovi muzički gosti a sve sa ciljem da se na ovaj način podsetimo značajnih događaja i zanimljivosti iz istorije muzike ovih prostora ali i važnih momenata stogodišnjeg razvoja, uspeha i trajanja Radio Beograda.

"Veselo veče" će se emitovati od 20. januara, subotom od 21 sat na RTS1.

Scenograf: Mirjana Adrejević

Kostimograf: Aleksandra Aleksandrić

Muzički urednici emisije: Jovana Dukić i Dušan Šukletović

Režija: Petar Stanojlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA