Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je u srodstvu sa pevačicom srpskog porekla: Zanimljivosti koje možda niste znali o Beniju Hilu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je jedan od najpoznatijih komičara 20. veka

  • 1
Benny Hill, Beni Hil Foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Alfred Hotorn Hil, poznatiji Beni Hil, bio je jedan od najpoznatijih komičara 20. veka. Slavu je stekao igrajuću u svojoj gledanoj emisiji "Beni Hil šou" ("The Benny Hill Show"), koja je okupljala porodice i koja je uvek izmamila osmeh na lice ljudi.

Beni Hil se rodio 1924. godine u Sautemptonu, u Engleskoj, kao mladić je na početku Drugog svetskog rata evakuisan u Bormut, gde je završio školovanje. Radio je kao mlekar, upravljač mosta, vozač, bubnjar, pomoćnik direktora pozorišta. Nakon toga "uplovio" je u šouzbiznis vode. Kao zabavljač nastupao je po radničkim klubovima i masonskim večerama, ali i noćnim klubovima.

Sarađivao je sa komičarem Redžom Varnijem. Tokom života Alfred Hotorn Hil promenio je ime u Beni Hil, u čast svom uzoru, američkom komičaru Džeku Beniju. Ono što je zanimljivo jeste da bio u srodstvu sa australijskom pevačicom srpskom porekla Holi Valans )rođena kao Holi Rejčel Vukadinović, prim.aut).

Holly Valance, Holly Rachel Candy Holi Valans Foto: Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia

Beni Hil sredinom 20. veka počinje da se pojavljuje i na televiziji. Davne 1949. godine u emisiji "Hi, there", a posle je radio i na radiju. BBC ga je 1955. godine angažovao i on je stvorio emisiju "The Benny Hill Show", koja je stekla status legendarne.

Takođe, glumio je i po filmovima, a možda najpoznatija uloga je u ostvarenju "Italian Job" iz 1969. godine.

Iako je bio najpopularniji komičar u Velikoj Britaniji, u privatnom životu je bio skroman i povučen. Beni se nikada nije ženio, trima ženama je ponudio brak, ali je u sva tri navrata bio odbijen. Veliki deo slobodnog vremena je provodio u Francuskoj.

Benny Hill, Beni Hil Beni Hil Foto: FremantleMedia Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Krajem osamdesetih njemu se pogoršalo zdravstveno stanje, što ga je onemogućilo da snima emisije. Rečeno mu je u februaru 1992. godine da mora da ide na dijetu i da ugradi bajpas, ali je on to odbio. Preminuo je u svojoj kući te iste 1992. godine, i to na dan kada je Central Independent Television odobrila novi ugovor za njegovu emisiju.

Evo i još neki zanimljivosti o Beniju Hilu. Uprkos svom bogatstvu i uspehu, nikada nije posedovao automobil, obavljao je sam svoju kupovinu. Živeo je u dvosobnom stanu, ali nikada nije koristio drugi sprat. Kako se navodi, jednom je odbio da popravi krov koji prokišnjava u kući svoje majke jer je bio "preskup".

Beni Hil je bio zvezda muzičkog spota grupe Genesis pesmu za "Anything She Does" iz 1986. godine.

Rođen je istog dana kao glumac Teli Savalas iz serije "Kodžak". Takođe, rođen je istog dana kada je preminuo Vladimir Iljič Lenjin.

Po pravilu, Beni Hil nije voleo da nastupa pred publikom uživom. Osećao je da su reakcije publike ometale njegov tajming. Nije voleo da daje intervjue.

Nakon pritužbi da su njegovi televizijski komični skečevi previše seksistički, počeo je da postavlja decu da se pojavljuju u njegovim emisijama. Ali umesto da angažuje profesionalne dečje glumce, on je angažovao decu televizijske ekipe, navodeći da je njihovo smejanje bilo iskreno.

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia/Benny Hill/IMDB)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA