Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tražili smo pola godine ko će da igra Džeja": Reditelj otkrio kako je Husa dobio ulogu Ramadanovskog

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bilo lako ko će igrati čuvenog pevača u filmu "Nedelja"

  • 0
Film "Nedelja", Husa kao Džej Foto: Pelicula production

Reditelj Nemanja Ćeranić je gostujući u emisiji "Uranak" na K1 televiziji otkrio kako je Husein Alijević Husa iz grupe Beat Street dobio ulogu Džeja Ramadanovskog u filmu "Nedelja".

"Sasvim slučajno. Desio se taj jedan dan gde je jedan naturščik bio na kastingu, pošto smo tražili ko će da igra Džeja pola godine... Ja sam se toga najviše plašio. Mi smo skoro zaključali ceo kasting, ali je bio problem ko će da igra Džeja. I onda smo pokušali da probamo sa profesionalnim glumcima koji nemaju romsku pozadinu, pokušali smo i sa naturščicima koji imaju romsku pozadinu, ali smo ipak shvatili da to mora da bude čovek koji je iz Beograda, zato što je Džej bio Dorćolac i Dorćol ima jedan specifičan sleng, način izražavanja, način života," rekao je režiser i dodao:

"U jednom trenutku Tefa je rekao: "Ako vam ovo nije Džej, ne znam ko je." I svi znamo ko je Husa i grupa Beat Street. I sledi poziv. Husa dolazi na razgovor i mi sa Husine strane čujemo da je poznavao Džeja, da je 1992. godine bio njegov igrač na njegovom drugom koncertu i priča počinje da se odmotava, gde Husa prolazi određene kastinge, uparujemo ga sa drugim glumcima, što je uglavnom nezahvalno kada mešate naturščike i glumce, to može da dođe do disbalansa u glumi, ali to Husi poprilično dobro ide. Ima isti background (pozadinu,prim.aut) kao Džej. Bukvalno je bio najidealniji za tu ulogu, mislim da je odradio sjajan posao. To je ta energija", rekao je reditelj Nemanja Ćeranić.

Inače, film "Nedelja" je posle premijere u Beogradu i Novom Sadu 18. januara kreće u svoju redovnom bioskopsku distribuciju širom Srbije.

Pogledajte snimak:

Video: Glumci filma Nedelja ispraćeni višeminutnim ovacijama

(Telegraf.rs)

Video: Poznati blistaju na premijeri filma o Džeju: Ceca došla sa ćerkom, Bjela stigao poslednji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA