Vreme čitanja: oko 1 min.

Uoči Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta pogledajte film - "Bela golubica: Čudesna priča"

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležava se svake godine 27. januara

  • 0
Film Bela golubica: Čudesna priča Foto: Promo

Ova važna godišnjica odaje počast žrtvama, genocida nad evropskim Jevrejima od strane nacističkog terora tokom Drugog svetskog rata i podseća nas na važnost očuvanja budućnosti bez mržnje i netolerancije, a upravo o tome možemo učiti kroz film "Bela golubica: Čudesna priča" koji je već u bioskopima.

Posle svetskog fenomena "Čudo", nova adaptacija bestseler romana čuvene autorke R.H.Palasio, u režiji slavnog Mark Fostera, poznatog po filmovima "Čovek po imenu Oto" i "U potrazi za Nedođijom", definitivno je obeležila početak godine, duboko nas inspirisala, dirnula i podsetila na snagu dobrote.

Roman koji je inspirisao film, poznat je i po tome što je bio izvor inspiracije za pokret #ChooseKind (#BiramLjubaznost), koji naglašava važnost ljubaznosti, ravnopravnosti i prijateljstva u svakodnevnom životu.

Ovog puta priča o toleranciji je smeštena u period tokom Drugog svetskog rata.

U novom poglavlju "Čuda" otkrivamo drugu stranu Džulijanove priče, koji se bori da pronađe svoje mesto u društvu od kada je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Avgustu Pulmenu. Kako bi promenila njegov život, Džulijanova baka (dobitnica Oskara Helen Miren) mu konačno otkriva svoju priču o hrabrosti - tokom njene mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan dečak ju je zaštitio od smrtne opasnosti. Njih dvoje su pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svetu koji su sami stvorili, dok je dečakova majka (Gilijan Anderson) rizikovala sve kako bi ih zaštitila.

"Bela Golubica: Čudesna priča", kao i "Čudo" pre nje je ohrabrujući film o tome kako jedan čin dobrote može promeniti sudbine i podstaći druge ljude da počnu činiti isto.

Ovaj film pogledajte već danas u bioskopima, a ulaznice možete kupiti na blagajnama ili onlajn.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA