Vreme čitanja: oko 2 min.

"Govorili su mi da od toga nema ništa": Sloboda Mićalović o saradnji sa Kusturicom, Monikom Beluči, Veneciji

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poseta Filmskom festivalu u Veneciji bila je posebna svečanost za Mićalovićevu

  • 0
Monica Bellucci , Monika Belući, Sloboda Mićalovič Foto: Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Sloboda Mićalović se u emisiji "Metarmorfoze" na RTS-u prisetila saradnje sa Emirom Kusturicom i Monikom Beluči u filmu "Na mlečnom putu".

"To je nešto što se dešava jako retko i samim tim je beskrajno posebno i lepo. Dešava se da niko to ne oseti, a ja sam imala tu veliku čast i veliku sreću da sam sarađivala sa našim jednim od najvećih reditelja. Meni su to bile kao postdiplomske studije, iako sam imala ihihih snimajući sati i dana iza sebe u karijeri. Ovo je bilo posebno. Slušajući Emira Kusturicu, i raditi s njim već ti promeni kompletnu perspektivu zauvek.

Ja zaista sada ne preuveličavam stvar zato što to moje iskustvo, možda neko drugi ima drugo iskustvo radeći sa njim, ali moje iskustvo je da sam se vratila kao bolja glumica, kao bolji čovek. Prosto sam imala kvalitetniji i dublji pristup i sebi i poslu. Meni je bila najveća želja da radim sa njim i svi su mi govorili da od toga nema ništa, jer ja nisam glumica kakvu bi Emir uzeo. Desilo se da je on mene zvao i ja nisam mogla da poverujem. Imali su divnu saradnju, film je bio božanstven, imali smo gomilu nagrada", rekla je Sloboda.

Najava Kustendorfa Foto: Tanjug/Rade Prelić

Poseta Filmskom festivalu u Veneciji bila je posebna svečanost za Mićalovićevu.

"Venecija ne bi bila Venecija kao doživljaj, da ja nisam otišla u kombinaciji sa njim i sa Monikom, iz prostog razloga što su oni doprineli da ja imam taj doživljaj te "prve linije umetnika", jednih od najvećih na svetu. Ja koliko znam, Kusta spada u osam najpriznatijih reditelja na čitavom svetu. On uvažava ogromno poštovanje gde god smo bili.

Samim tim kada sam se ja pojavila s njiim i sa Monikom, oni su znali moje ime, oni su se informisali, jer si ti glumica koja je igrala u Emirovom filmu. Oni su znali sve o meni. Ja sam mislila da haluciniram, oni su dozivali moje ime. Skoro mi je neko poslao taj snimak, ja sam ga malo zaboravila, pa sam se opet malo raznežila, gde publika vrišti i viče "bravo artisti", a Monika, Kusta i ja smo izbezumljeni, svako pušta po suzu, vrlo je bilo emotivno. Ja sam želela da osvestim trenutak, da nekako budem tu. S nama su sedeli, da Vam ne nabrajam ko sve od tih svetskih imena jako važnih u filmskom svetu", rekla je Sloboda Mićalović

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA