Vreme čitanja: oko 2 min.

"Svestan sam bio da od toga nema ništa": Kako je Milan Marić dobio glavnu ulogu u ruskom filmu "Dovlatov"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je prva velika uloga za poznatog srpskog glumca

  • 0
Koncerencija za medije povodom emitovanja serije "Pad" Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Milan Marić je jedan od najtraženijih srpskih glumaca, a njegova prva velika uloga bila je u filmu "Dovlatov", gde je igrao ruskog novinara i pisca Sergeja Dovlatova.

U intervjuu za emisiju "Metarmofoze", koja se emituje na RTS-u, prisetio je kako je postao deo projekta.

"Sve je počelo od moje fotografije crno-bele, Ja sam se slikao u foto radnji preko puta Ateljea (212). Posle stiže (mejl): "Hajde da uradite scene, Čehova, "Ujka Vanju", na srpskom, naravno, u nekoliko varijanti. I ja uradim nekoliko varijanti i stiže dodatni mejl: "Jednu sa suzama." Dobro, hajde, jednu sa suzama, opet uradim, pošaljem. Opet ih nema dve, tri nedelje. Eto, opet se javljaju. (Rekli su mi): "E, super. Dođite u Petrograd na kasting da uradite scene." Pošalju mi 5 scena na ruskom. Mislim, ja ne znam ruski. Imam malo vremena, možda desetak dana da se pripremim za to. Pet ogromnih scena. Ja pride nisam u Beogradu tad, u Zagrebu sam. Tamo pronađem predivnu profesorku koja radi na Filološkom fakultetu kod njih, koja počne da radim sa mnom ujutru uveče. Žena prođe sve moje krize odbijanje, ljutnju, bes, rezigniranost, nervozu zbog toga što ne mogu, prezasitite se svime, sve je isto. Ruski je delimično sličan našem jeziku, a potpuno drugačiji, pa ni vi ne znate šta više pričate", rekao je Marić i nastavio:

"I krenem ja u taj Petrograd. Dođem sutradan na kasting, oni odmah kreću da me briju, šišaju, oblače u kostim. Ja rekoh: "Ljudi, šta je ovo?" Ja se upoznajem sa Germanom, gleda me, nešto se šali sa mnom, ja ga ništa ne razumem. Završava se kasting i on meni kaže: "Vidi, super sve, hvala ti mnogo što si došao, javićemo ti." Svestan sam bio da od toga nema ništa. 28. dana stiže mejl: "Dobili ste ulogu. Čestitamo. Molim Vas, nikome ne govorite. Čućemo se sutra da se dogovorimo." I kreće drugi haos. Zapravo, učenje jezika, onda taj suptilni zahtev da se ugojim malo. A malo je bilo samo 5 kila. Ja za 10 dana 5 kila, bum. On mi kaže: "Mogli bi još 5." Još 5 kila? Odoh ja na 105 kila. Taj rad je bio divan zapravo, sada kada se setim", rekao je glumac.

Milan Marić Dovlatov Milan Marić kao Sergej Dovlatov u filmu "Dovlatov" Printskrin: Youtube/Geomovies

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA