≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dokumentarac o Duletu Saviću premijerno prikazan u mts Dvorani: Pogledajte kako je bilo

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dokumentarac o Dušanu Saviću premijerno prikazan u Mts Dvorani

  • 3

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Dule Savić, a u Londonu muk" u režiji Branke Bešević Gajić, premijerno je prikazan u Mts Dvorani.

Prošlo je već 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol klubu "Arsenal" u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju "Crvene zvezde" i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda izmedju ostalog, dokumentarno ostvarenje koje je publika sa oduševljenjem ispratila u Mts Dvorani.

Proslavljeni fudbaler rekao je Tanjugu pre projekcije da se nada da će neko od fudbalera iz omladinskog pogona Fudbalskog kluba Crvena zvezda koji prisustvuju premijeri dati gol u Londonu slavnom Arsenalu.

"Ako budu trenirali, svi snovi su ostvarivi. Sve zavisi samo od njih. među ovim mladićima nesumnjivo je jedan koji će dati gol Arsenalu u Londonu", rekao je Savić.

Dodao je da nema tremu pred premijeru filma koji govori o njegovom životu.

"Veću tremu sam imao pred izlazak na Marakanu. Ovde se osećam jako prijatno", rekao je Savić.

Ostvarenje "Dule Savić, a u Londonu muk" nastalo je u produkciji Olivera Paunovića i kuće "City Group" iz Niša.

Branka Bešević Gajić potpisuje scenario i režiju dokumentarnog filma, dok autorsku ekipu čine još i direktor fotografije - Nikša Malić Katanić, montažer - Boban Rajković.

"Oliver je prepoznao mene da upravo ja kao žena radim film o fudbaleru, a naravno odmah sam prihvatila, jer je Dule Savić za mene pre svega legenda Jugoslavije, on je obeležio moju mladost. Veoma prijatno smo radili tokom godinu i po dana, mada me je malo kritikovao što navijam za "Partizan". Ali zato je bolje da film pravi neko ko je nepristrasan i objektivan, a ima duboki naklon prema "Crvenoj zvezdi", kazala je rediteljka Branka Bešević Gajić ranije u najavi večerašnje premijere.

U Mts dvoranu su došli mnogi sadašnji i bivši sportisti i javne ličnosti.

Među njima su bili i patrijarh srpski Porfirije, legende Fudbalskog kluba Crvena zbvezda Vladimir Petrović Pižon, Stanislav Karasi, Dragan Džajić, nekadašnji košarkaš Zvezde Zoran Moka Slavnić, bivši predsednik SR Jugoslavije i Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i pesnik Matija Bećković.

Kao sagovornici u filmu pojavile su se značajne ličnosti iz sveta filma, književnosti, sporta - fudbalska zvezda Dragan Džajić Džaja, novinar i publicista Peca Popović, glumac Dragan Gagi Jovanović, akademik pesnik Matija Bećković, Pižon, brat Dragan Savić, sin Vujadin Savić, fudbaler Boško Đurovski, reditelj Emir Kusturica...

Nakon projekcije publika je skandirala poznati povik sa Marakane: "Dule Savić!"

Film "Dule Savić, a u Londonu muk" će imati premijere u Novom Sadu - 1. februara (Cineplex Arena), Nišu - 2. februara (Cine Grand) i onda kreće dalje po svim bioskopima Srbije u distribuciji kuće "MegaCom Film".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA