Vreme čitanja: oko 2 min.

Miloš Đorđević: Serija "V(Fau) efekat" biće gledaocima neizvesna i zanimljiva

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je po scenariju neprijatan čovek, koji zloupotrebljava svoju poziciju i ljude oko sebe", istakao je glumac

  • 0
Serija "V(fau) efekat" Foto: Firefly productions/NP Studio

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Miloš Đorđević koji je govorio o svojoj ulozi u novoj seriji "V(Fau) efekat", koja kreće od 10. februara na televiziji Superstar.

Đorđević je rekao da u seriji igra upravnika pozorišta u kome se dešava radnja čitave serije, a za stvaranje lika je imao dovoljno iskustva upoznavajući tokom karijere razne pozorišne upravnike.

"Gledao sam da bude neki sublimat mojih iskustava. On je po scenariju neprijatan čovek, koji zloupotrebljava svoju poziciju i ljude oko sebe", istakao je glumac.

Priznavši da mu kao glumcu i kao umetniku jako prija da igra patologiju, Đorđević je dodao da ga nikad nije privlačilo da igra neke normalne, fine ljude, i da je stoga "uživao u građenju ovog lika".

Đorđević je rekao da se nada da će njegov upravnik pšozorišta "biti jedan od onih likova koji ćete jedva čekati da se pojavi u kadru da bi vas iznervirao".

Pošto se 90 posto radnje serije se odigra u pozorištu, Đorđević je primetio da su njem i njegovim kolegama bile poznate neke situacije koje se inače dešavaju na sceni, u kancelarijama i hodnicima pozorišta, samo što su u seriji dovedene do krajnosti.

"Nisam nailazio na ovoliki triler ni u jednom pozorištu, pogotovo ne u matičnom. Ali ovde je sve malo pomereno da bi bilo interesantnije, uzbudljivije, ali su nam situacije bile poznate i mislim da smo se svi odlično snalazili", naveo je glumac.

Đorđević je rekao da će gledaoce povezati sa serijom "V (Fau) efekat" pre svega jako dobra priča, koja je neizvesna i zanimljiva.

Upitan šta bi savetovao mlade glumce, Đorđević je naveo da je i u pozorištu i na televiziji "iskustvo ono što je najvažnije".

"Vi se školujete za glumca, ali onda imate utisak kada završite fakultet i kada izađete na daske ili pred kameru, da pojma nemate šta treba da radite. I onda shvatite da u suštini vi to znate, ali vam samo treba prilika da vi to isprobate", rekoa je Đorđević.

Prema njegovim rečima, bitno je da se radi sa dobrim, pravim, iskusnim ljudima, koji će vas uputiti u vaše greške i vaše najjače strane.

"Imao sam sreće da se odmah po izlasku fakulteta zaposlim i dosta igram u pozorištu, radim sa izvanrednim rediteljima. Kad sam počeo da radim na televiziji, to je išlo iz projekta u projekat", rekao je glumac.

Đorđević je dodao da se sada u pozorištu i pred kamerom oseća kao svoj na svome i uopšte više ne razmišlja o zanatskim stvarima.

"Mladi glumci treba da koriste svaku priliku, ne treba da čekaju samo glavne uloge. Odmah da igraju. U pozorištima van Beograda, igrajte, statirajte, male uloge. U našoj zemlji mladi ljudi bi odmah da budu direktori. Ne možete odmah da budete direktori", ocenio je Đorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA