Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulaznice za najiščekivaniji film godine su u prodaji: "Dina: Drugi deo"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spektakl Denisa Vilneva stiže u bioskope 28. februara u distribuciji Blitz Filma

  • 0
Film "Dina: Drugi deo" Foto: Promo

Od danas su dostupne ulaznice za drugi deo ikoničnog filmskog spektakla "Dina: Drugi deo", nagrađivanog filmskog reditelja Denisa Vilneuva, u kojem glavne uloge igraju najveća holivudska glumica mlađe generacije Zendaja i jedan od najtalentovanijih mladih glumaca Timoti Šalame.

Dugoočekivani film stiže u bioskope pretpremijerno 28. februara ove godine, distribuiran od strane Blitz filma, u najprestižnijim bioskopskim formatima: IMAX, 4DX, MX4D i ScreenX.

Ovo je drugi deo spektakla "Dina", koji je oduševio gledaoce i kritiku 2021. godine, osvojivši čak šest nagrada Oscar®. "Dina: Drugi deo" nastavlja priču iz prethodnog filma, unapređujući grandioznost i pružajući potpuno novo iskustvo publici sa još spektakularnijim vizurama i velikim akcionim sekvencama, uvođenjem novih likova, većih avantura i istinske emotivne ljubavne priče.

Smešten hiljadama godina u budućnost, film nastavlja gde je "Dina" stao, prateći mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Kao sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i misteriozne Lejdi Dzesike, Paul se suočava sa ultimativnim ispitom: mora prevazići svoje strahove kada ga sudbina - i moćne nevidljive sile - odvedu u pustinje udaljenog planeta Arakis.

Istražujući teme koje su istovremeno večne i aktuelne, od romantične i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film nastavlja razvijati ekološke teme autora Franka Herberta u priči o sukobu čovečanstva s prirodom. U središtu radnje je večni sukob između snaga dobra i zla - s jedne strane su Fremeni, predstavnici čovečanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arakis, dok su s druge strane Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, sa njegovim pristašama i pljačkašima, istovremeno proširujući temu ženske emancipacije započetu u prethodnom filmu.

Pored Šalamea i Zendaje, u filmu igraju i Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Ostin Batler, Florens Pju, Dejv Batista, dobitnik nagrade Oscar® Kristofer Voken, Stiven Mek Kindli Henderson, Lea Sedu, Stelan Skarsgard, Šarlot Rampling i oskarovac Havijer Bardem.

Vilneuv je režirao film prema scenariju koji je napisao zajedno sa Dćonom Spaitsom, prema Herbertovom romanu. Ponovno je okupio kreativni tim s kojim je radio na prvom filmu, uključujući nagradom Oscar® nagrađenog direktora fotografije Greiga Frasera, nagrađenu producentkinju Patris Vermet, nagrađenog montažera Džoa Vokera, nagrađenog supervizora vizuelnih efekata Paula Lamberta i kostimografkinju Žaklin Vest. Muziku za film komponovao je neponovljivi oskarovac Hans Cimer.

"Dina: Drugi deo" možete pogledati od 28. februara u distribuciji Blitza, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama bioskopa ili online putem web stranica bioskopa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA