Vreme čitanja: oko 4 min.

Aleksandra u "Poslednjem strelcu" glumi telohraniteljku: Otkrila zašto njen lik ima vezu sa Modesti Blejz

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo je inače prva uloga u nekom dugometražnom igranom ostvarenju

  • 0

Osim Nenada Jezdića, Miodraga Mikija Krstovića, Miloša Timotijevića, Nataše Marković, u filmu "Poslednji strelac" reditelja Darka Nikolića, koji će imati beogradsku premijeru 12. marta, glumi i Aleksandra Belošević. Ona igra telohraniteljku Barbaru i radi za kriminalca Atanasija (glumi ga Miodrag Miki Krstović), a ovo je inače prva uloga u nekom dugometražnom igranom ostvarenju.

U razgovoru za medije, sumirala je utiske.

Na pitanje, da li je bila trema sarađivati sa velikim glumačkim imenima.

"Jeste. Ja sam neizmerno zahvalna zaista reditelju i produkciji što su me pozvali da budem deo ovog projekta. Projekat sam po sebi mislim da je vrlo izazovan za svakog glumca i da je sreća što sam imala veze sa ovom pričom. Mislim da će se publici zaista svideti film. Mislim da je dosta uzbudljiv, napet, što publika voli da vidi, bar što se domaćeg filma tiče. Mislim da je ekipa glumaca zaista fantastična, pogotovo kao tim, kao što su Nenad Jezdić, Miloš Timotijević i Miki Krstović. Naravno, tu je i Nataša Marković kao ženska podrška. Ja mislim da film mnogo nudi i da će to publika prepoznati", rekla je Beloševićeva.

Da li je bilo uzbuđenja kada joj scenario stigao u prvi put u ruke, Aleksandra je rekla da jeste.

"Kako da ne. Generalno u našim dramskim delima, pričama, ne samo kod nas, generalno na svetskom nivou, ženski likovi su obično malo skrajnuti ili nedovoljno razvijeni. Mislim da ovde nije bio to slučaj. Mislim da je Bane Janković napisao odličan scenario. Naravno, tu mu je Maja Todorović kasnije pomagala u dramatizaciji. Ja mislim, što se ženskih likova tiče, ovo jedna promena u našoj kinematografiji i zahvalna sam što je Darko Nikolić vodio ovo kao reditelj, jer je i poznat u tom pristupu prema ženskim likovima i na koji način sa njima komunicirati, kako ih predstavlja i oblikuje", rekla je glumica.

Na konferenciji je rečeno da je kostim odredio kuda će Aleksandrin lik iči. Glumica je objasnila i kako.

"Pa ono što je bilo zanimljivo, meni dragoceno kao glumici, da uopšte vidim u kom pravcu će moj lik da se kreće. Zamisao Darka Nikolića da Barbara, moj lik, može da ima neke veze sa britanskim strip karakterom Modesti Blejz, a to ćete imati prilike da vidite. Njega je kostim podsetio na taj karakter i onda sam ja imala tu ideju da upravo tako istražujem i da tako gradim ceo taj njen lik i pre svega odnos sa njenim saučesnikom i svim tim akcijama, Atanasijem, kojeg tumači Miki Krstović. Zato kažem kostim, jer Modesti Blejz je generalno bila specifična što se tiče oblačenja, kao jedna jaka žena, znala je šta želi, kako želi da se predstavi. To je radila kroz odeću i njen zapravo odnos sa najboljim prijateljem Vilijamom Garvinom je po meni nekako obeležio odnos sa Atanasijem tj. Mikijem Krstovićem. Mislim da oni imaju dosta sličnosti kako su mogli da se povežu međusobno likovi, što je meni rešilo lik", rekla je Aleksandra Belošević.

Na pitanje da li je bilo potrebno za kaskaderskim scenama, glumica je rekla sledeće.

"Ja sam se dugo spremala, nekoliko meseci pre toga, jer sam radila sa mojim mentorom Nikolom Minićem, trenerom. Radili smo različite vrste scenskih borbi. Međutim, mi nismo koristili u dovoljnoj meri, po meni, u filmu koliko je bilo sa nekim drugim likovima i kaskaderima. Ono što jeste, spremna sam za sledeći film", rekla je Aleksandra Belošević.

Aleksandra je otkrila šta je naučila od starijih i iskusnih kolega.

"Pre svega, kako se pristupa poslu, na koji način se pristupa jednom ozbiljnom liku, na koji način se gradi. Imala sam najviše scena koje sam snimala sa Mikijem Krstovićem. Poželela bih svakom mladom glumcu da ima tu priliku da sarađuje sa njim, jer taj masterklas koji vi imate priliku da gledate i da učite od njega. To je jednom u životu što se desi", rekla je glumica.

Na pitanje koja joj je bila najteža scena, rekla je sledeće:

"Najteža scena? Mogu slobodno da kažem da je to bila scena sa Milošem Timotijevićem, gde smo imali te škakljive scene, koje su lepe bile napisane u scenariju i mislim da smo dobro to i snimili. Naravno, uz vođstvo Darka Nikolića. Mislim da je Miloš jedan profesionalac koji vrlo dobro zna kako da pristupi, pokaže na koji način treba da se scena snimi i to njegovo iskustvo je meni mnogo značilo, baš u tim scenama", rekla je Aleksandra Belošević.

Pres konferencija filma Poslednji strelac Foto: Marko Jovanović

O filmu "Poslednji strelac"

"Poslednji strelac" je akcioni triler sa jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića, kojeg igra Nenad Jezdić i na velike ekrane stiže početkom februara 2024.. Inspektor Kuruzović nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom, čita knjige, sve do trenutka kada se pojavi njegov arhineprijatelj Atanasije (Miki Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. I tu počinje akcija koju predvodi g. Baltazarević (Miloš Timotijević). Režiju potpisuje Darko Nikolić.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA