≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Bio sam u tom parkiću, čuo sam pucanj": Ljuba Bandović o danu kada je ubijen Đinđić, seriji "Sablja"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ova serija ima kvalitet klasika", rekao je glumac, koji u "Sablji" igra lik policajca Borisa Rakića

  • 2

Ljubomir Bandović igra jednu od glavnih uloga u seriji "Sablja", koja se bavi ubistvom premijera Zorana Đinđića. Glumac, koji glumi lik polijaca Borisa Rakića, otvorio je dušu o ostvarenju koji su režirali Vladimir Tagić i Goran Stanković.

Bandović je naveo da je tog 12. marta 2003. godine, kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, čuo pucanj kada je u parku šetao psa.

Ljubomir smatra da će serija "Sablja" napraviti veliku prašinu kao što je to napravila serija "Porodica", koja se bavi hapšenjem Slobodana Miloševića.

"Da, hoće. Mislim da će najveći značaj ova serija da ima u repriznim prikazivanjima. Mislim da će za premijerno prikazivanje potvrditi ono što je Mićko (Dragan Mićanović) na konferenciji govorio, da će prvi utisak serije da nas podeli nanovo. Ali ako smo pametni gledaoci, što bi trebalo da budemo posle pedesetak godina otkako postoji igrani program, shvatićemo da ova stvar treba da pomiri ideju o tome, ideju da istina nema alternativu, da je istina jedina stvar na svetu koja nema drugu stranu", rekao je Bandović.

Na pitanje da li će serija "Sablja" pokazati pravu istinu o nama, Bandović je rekao sledeće.

"To ne znam. Ja znam istinu o svemu tome koju svi mi znamo. Ne znam druge istine. Kao što su reditelji rekli, ja sam se naslušao: "Te imam ja drugara, ovo, ono..." Pristali smo na ovu istinu koju imamo u tom događaju i dok god se ne pokažu dokazi da to nije ta istina, ja nemam u koju drugu istinu da verujem", rekao je glumac.

Ljuba Bandović je otkrio kako pamti 12. mart 2003. godine, kada je premijer Zoran Đinđić ubijen.

"Dakle, tog dana sam ja, ako je ovo sve istina, ja sam šetao kera ispod linije vatre. Ja sam bio u tom parkiću. I jesam čuo pucanj. Možda i dva. Kada sam čuo pucanj, odmah sam uhvatio kera i znao sam da moram da napustim to, jer znam da je blizu... Ako je sve ovo istina, ja sam tog dana stvarno šetao kera tamo", rekao je glumac.

Bandović je naveo da bez ikakvih problema prihvatio ulogu u seriji "Sablja".

"Kada vas zovu Tagić i Stanković, mene kada mladi ljudi zovu, ja samo kažem: "Šta i kad?" Ovo je dokaz, ne samo našeg posla što se tiče, generalno da je smena generacija neumitna", rekao je glumac, koji smatra da ima nade za mlade.

"Nego šta. Oni su sami sebi nada, jer oni vrlo selektivno i lepo uzmu šta im treba, a pokake se po onome što smo mi mislili da je veliko", rekao je glumac

Ne plaši se buke koje bi serija "Sablja" mogla da napravi.

"Ne. Buke se ne plašim. Buka nije postupak. Atentat je postupak, nasilje je postupak. Buka je buka. Ja još ne čujem na jedno uvo, samo legnem na ovo drugo i briga me za buku", rekao je Bandović i dodaje:

"Ovo je, što reče Mićko na konferenciji, bilo koji atentat, u bilo kojoj zemlji, bilo kod premijera. Bilo koja novinarka, bilo koji policajac. Toliko univerzalno, čini ga klasikom. Šekspir se isto u Finskoj i u Japanu i svuda. Ova serija ima kvalitet klasika", rekao je Ljubomir.

Na pitanje da li je imao priliku da upozna premijera Đinđića, Bandović je rekao da nije, ali je šetao devedesetih.

"Da. '96-aš. Da",rekao je za Bandović.

Serija "Sablja" ima 8 epizoda i emitovaće se vikendom (subotom i nedeljom) na Prvom programu RTS-a. Prva i druga epizoda će biti prikazane 24. i 25. februara. Kreatori serije su Vladimir Tagić i Goran Stanković, dvojac dobro poznat TV publici po seriji "Jutro će promeniti sve".

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA