Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Ćirić nagrađen na festivalu dokumentarnog filma u Indiji

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dokumentarni film "Zoran" je priča o avangardnom umetniku, skulptoru Zoranu Mojsilovu, koji stvara u SAD, a poreklom je iz pirotskog sela Vlasi

  • 0
Film bioskop Foto-ilustracija: Pixabay

Aleksandar Ćirić iz Pirota nagrađen je na medjunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Indiji ''Himalayan International Film Festival'', dok je njegov dokumentarac o avangardnom umetniku Zoranu Mojsilovu dobio specijalnu nagradu žirija za najbolji internacionalni film.

Dokumentarni film "Zoran" je priča o avangardnom umetniku, skulptoru Zoranu Mojsilovu, koji stvara u SAD, a poreklom je iz pirotskog sela Vlasi.

Ovaj film, prema rečima autora Ćirića, koji potpisuje režiju, scenario, kameru i montažu, već se nalazi u najužoj konkurenciji na prestižnom festivalu dokumentarnog filma u Klivlendu, u SAD, ali i na brojnim domaćim i evropskim festivalima dokumentarnog filma.

Nedavno je na još jednom festivalu u Indiji ''Sittannavasal International Film Fest'' Ćirić osvojio nagradu za najbolji evropski kratki dokumentarni film.

Ćirić je višestruko nagrađivan za svoje dokumentarne filmove i fotografije na međunarodnim festivalima.

Njegove fotografije sa Stare planine i fotografije starih zanata iz pirotskog kraja i Srbije čuvaju, između ostalog, i u ruskom državnom muzeju fotografije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA