Vreme čitanja: oko 2 min.

Reditelj o seriji "V (Fau) efekat": Mi se upoigravamo sa time da li pozorište može da postane realnost ili ne

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marković: Televizijska serija V (Fau) efekat vodi gledaoce iza pozorišne zaves

  • 0
Serija "V(fau) efekat" Foto: Firefly productions/NP Studio

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Đorđe Marković koji je govorio o radu na seriiji "V (Fau) efekat".

Marković je rekao da se veliki deo serije dešava u pozorištu, a "Fau efekat je pozorišni izraz za efekat distanciranja.

"Nastao je za vreme (pisca Bertolda) Brehta i govori o tome da je to samo slika realnosti a nije prava realnost. Mi se u seriji poigravamo sa time da li pozorište može da postane realnost ili ne", dodao je Marković.

U "V (Fau) efektu" scenariste Đorđa Milosavljevića i koscenaristkinje Maje Todorović, Gordan Kičić i Marković su se kao reditelji trudili da daju svoj pečat, a "serija je malo drugačija od onoga što smo do sada imali priliku da gledamo".

"Ne mislim da li je bolja ili lošija - samo mesto dešavanja, način na koji je pričana priča, je čini mi se malo drugačije. Ovo je klasičan 'hudanit' (whodunnit), znači tražimo ko je ubica u osam epizoda", naveo je Marković.

Prema njegovim rečima, pored trilerskog zapleta autori su se trudili da ubace "neku vrstu lokalnog i finog crnog humora, koji je i ranije provejavao kroz Gordanove serije i film".

Marković je naglasi oda je jako zanimljiv nivo priče, za koji će se gledaoci dosta vezati, "privirivanje iza pozorišne zavese".

"Gledaoci će imati prilike da vide šta se sve dešava u pozorištu, što ne mogu da vide kad gledaju predstavu", istakao je Marković.

Prema njegovim rečima, u seriji postoje razni tipovi pozorišnih glumaca, a tu su i male intrige koje postoje ne samo u pozorištu, nego većini radnih mesta.

"Volim da kažem za ovu seriju da je to prava televizija, u najlepšem smislu reči. Ovo jeste namenjeno gledaocima i postoje svi preduslovi da ljudi vole da gledaju ovu stvar", naveo je reditelj.

Marković je dodao da su to "misterija, intriga, ljubav i prilično ozbiljna akcija", odnosno "kolaž raznih stvari koje su namenjene pravom gledaocu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA