≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Čak smo se bunili": Sloboda o sceni gde sa Bosiljčićem peva "Jorgovane", da li joj lepota nekad odmogla

Vreme čitanja: oko 3 min.

U razgovoru sa novinarima, Sloboda Mićalović je pričala o svojoj ulozi, kao i samom filmu, gde zajedno glumi sa Ivanom Bosiljčićem

  • 0

Na FEST-u je u petak, 23. februara, u mts Dvorana, najavljena premijera filma "Jorgovani" reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića, a jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju igra Sloboda Mićalović. Ona je igrala lik glumice Katarine.

U razgovoru sa novinarima, Sloboda Mićalović je pričala o svojoj ulozi, kao i samom filmu, gde zajedno glumi sa Ivanom Bosiljčićem.

Navela je da joj je prijalo to što je igrala u filmu "Jorgovani".

"Prija mi zato što je izazov. Svi smo se školovali da ulazimo u sudbine ljudi i da nekako svaki put kada ti daju nešto što je tebi daleko i nepoznato... Bilo je izazovno. To je divno u našem poslu što ti možeš da odlutaš negde bez uslovno rečeno reći bez posledica", rekla je Sloboda i dodaje da će ovaj film prijati publici.

"Ja mislim da filmova nikad dosta. Bilo kog žanra. Ja sam ljubitelj filmova, bioskopa, serija. Dobar film je dobar film. Ne volim tu reč "komercijalno". Ja znam da ono znači veliku gledanost. O tome možemo pričati ako film dostigne veliku gledanost, a do tada... Ima dobrih i loših filmova... Da će prijati ovaj film publici, hoće sigurno", rekla je Sloboda.

Mićakovićeva kaže da na kraju prava ljubav pobeđuje

"Ovaj film je bio potreban iz drugih razloga. Trebalo bi se stideti prevara u ovom filmu. Mi ovde ne veličamo što se desi između ovo dvoje ljudi. Prava ljubav pobeđuje", rekla je glumica.

Dotakla se i pesme "Kada zamirišu jorgovani", koja dominira filmom i otkrila koje pesme voli da čuje.

"Zavisi sad koja numera me ganja. Zavisi u kom sam raspoloženju. Ja lično, pošto potičem sa juga Srbije, ja volim neki dert, teške pesme. Ja to rađe slušam od nekih brzih. Ali pesma "Jorgovani", scenarista David i reditelj Siniša su to smislili, to je bilo već u scenariju. Boske i ja smo se čak bunili, kao kako se sad to peva, mi to treba da odigramo. E, onda smo se dogovorili da kroz pesmu stavimo pesmu u drugi kontekst, da nije muzička numera u sred filma, nego da je u okviru jedne scene gde se nas dvoje kroz pesmu, na neki način, da se obračunamo", rekla je glumica.

Na pitanje da li joj je nekada lepota odmogla, Sloboda je rekla sledeće:

"Nikada mi to nije bilo primarno. Kada bi robovala fizičkom izgledu, nikada ništa ne bih mogla drugo da odigram. Da mi je odmoglo, možda mi je odmoglo malo u smislu, više sam igrala te neke heroine. Sada ne mogu da kažem da je to odmoglo, to je jedna lepa stvar. Mislim da je sve onako kako treba da bude. Nekako je dobro to što me je mimoišlo. Na kraju se ispostavilo da je dobro", rekla je glumica.

Ističe da joj je bilo lepo na snimanju filma "Jorgovani".

"Divno smo se družili... Jedino je bilo malo teže, ja sam radila predstavu "Vatre" u JDP-u sa Špancima koprodukcija. Preko dana sam radila, a noću smo snimali", rekla je Sloboda.

Nema ništa protiv da u nekom filmu ili seriji igra negativca

"Apsolutno. Kada kažete "negativac", to zvuči dobro i izazovno glumački, samo bih volela da znam u kom kontekstu. Ne bih sada na uštrb svoje vere, naroda, kao što nam nude stranci, to apsolutno ne", rekla je Sloboda.

Na pitanje koliko je sličan lik Katarine Slobodi, Mićalovićeva je rekla sledeće:

"Vrlo malo, ali negde sam mogla da prosto prepoznam taj crveni tepih, dešavanja, to kako mi krijemo, kada nismo svi u dobrim odnosima, a prikazujemo u publici, jer moramo. Publika ne želi da vidi da mi međusobno ne komuniciramo. Ta neka pretvaranja su mi jako poznata. Što se tiče nje, na na primer nemam strah od prolaznosti od neke faze zrelije, dok Katarina u filmu bogami ima strah od prolaznosti od mladih glumaca", rekla je glumica.

Sa Ivanom Bosiljčićem odlično funkcioniše.

"Partneri prosto ili funkcionišu ili ne funkcionišu. Boske i ja imamo toliko poverenja jedno u drugo. Mi smo otišli na drugo nivo, gde možemo toliko da se zaigramo da nama bude lepo i da mi budemo zadovoljni scenom", rekla je Sloboda.

(Telegraf.rs)

Video: Najavljena premijera filma "Jorgovani" sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem na 52. FEST-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA