≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"U istoriji Srbije znamo da biti kum u principu nije značilo mnogo": Timotijević o filmu "Poslednji strelac"

Vreme čitanja: oko 3 min.

U akcionom trileru "Poslednji strelac", Miloš Timotijević igra lik Baltazarevića

  • 1

Kao što je poznato, 12. marta nas očekuje premijera filma "Poslednji strelac" reditelja Darka Nikolića. Pored Nenada Jezdića, Miodraga Mikija Krstovića, Aleksandre Belošević i ostalih, u ovom ostvaranju igra Miloš Timotijević, koji glumi lik Baltazarevića.

U razgovoru sa medijima, glumac je govorio o filmu "Poslednji strelac".

Prvo se dotakao saradnje sa Nenadom Jezdićem.

"Lagano. Lako, jednostavno. Mislim, kako i treba. Ono što je nezgodno su odnosi između likova, a ovo ostalo je saradnja sa kolegom, dosta lagana, kako sam je zamišljao da će biti", rekao je Timotijević.

Otkrio je i koji izazov mu je bio da prihvati ulogu.

"Ima različitih razloga što prihvatate neku ulogu. Nije samo uloga u pitanju. U ovom slučaju, ono što je zanimljivo bilo u ulozi je što upravo taj odnos između mene glavnog lika, koga igra Nenad Jezdić, koji su prijatelji, kumovi, gde imamo jednu elipsu od 10 godina koja prolazi i protiče, i onda se nešto u mom liku nešto promenilo, ne u njegovom liku toliko, ogorčenost i neke tuge koje nosi sa sobom. Međutim, taj odnos nekako nastavlja da ide, a i interesi se upliću u celu priču i sve to. S te strane je to što mi je bilo zanimljivo. Ono što je meni izazov sa godinama, to je snimanje na 40 stepeni, fizički izazovi Kako prolazi vreme, mene to sve više i više nervira i nešto što me sve više i više pritiska", rekao je Timotijević.

Da pitanje da li je interes, kao u filmu "Poslednji strelac", naša današnjica, Miloš je rekao sledeće:

"Pa dosta često. U istoriji Srbije znamo da biti kum u principu nije značilo mnogo. Znamo šta se desilo i sa Karađorđem i Milošem Obrenovićem, pa onda i posle toga kako su se stvari dešavale. Stvar je u tome što jedan fer odnos Jezdićevog lika i mog lika je protkan kroz ceo film. I to je ono što je meni uzbudljivo, zanimljivo. Moja od životnih filozofija je nikad ne mešati privatno i poslovno", rekao je Timotijević.

Tokom snimanja filmova i serija, neminovno je odvajanje od porodice.

"Uvek je teško, ali svi mi znamo da moramo ostaviti porodicu, prosto egzinstencija nas zove da moramo da radimo. Mislim, nekako uvek u ovom periodu izađe dosta stvari. Ja sam i "Posetu" i "Sablju" i sve to snimao godinu, godinu i po dana. Sada ovako ispada da sam snimao sve sad. Nisam. Nađe se vremena. Kako kažu, čovek kada ima želju nađe i način", rekao je Timotijević.

O filmu "Poslednji strelac"

"Poslednji strelac“ je akcioni triler sa jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića kojeg igra Nenad Jezdić. Inspektor Kuruzović nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. Tu počinje akcija koju predvodi g. Baltazarević (Miloš Timotijević).

U glavnim ulogama su Nenad Jezdić, Miodrag Krstović, Miloš Timotijević, Aleksandra Belošević i Nataša Marković.

Premijera filma zakazana je za 12. mart, a od 14. marta moći će da se gleda u svim bioskopima.

Film "Poslednji strelac" rađen je u produkciji Film Plus Pictures.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA