Vreme čitanja: oko 2 min.

Povratak FEST-a u Sava Centar od 1. do 3. marta!

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na veliku radost svih filmofila, FEST se ove godine vraća na njihovo omiljeno mesto – Sava Centar

  • 1
FEST Foto: Promo

Samo za ovu priliku, od 1. do 3. marta Sava Centar je formirao Glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta (koja nisu numerisana).

-Kao što je sinonim za Kanski festival nekada bila Palais des Festivals, danas Palata festivala i kongresa, ili za Festival u Veneciji Palazzo del Cinema, tako je za mnoge FEST nezamisliv bez Sava Centra. Radujemo se što ćemo ove godine ponovo biti domaćini FEST-a u posebno obnovljenoj Glavnoj kongresnoj sali. Zajedno sa svim filmofilima i vernim posetiocima najstarijeg filmskog festivala u našoj zemlji željno čekamo projekcije filmova u Plavoj dvorani čije renoviranje će biti završeno u septembru ove godine. Do tada, ovogodišnjim projekcijama stvorili smo prostor za odabranu publiku i najveće ljubitelje FEST-a u Sava Centru – izjavila je Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra.

Kristina Milinčić Kristina Milinčić/ Foto: Promo/ Jakov Simović

-Dogodine u Plavoj dvorani Sava Centra - izjavio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a:

-Naravno da se FEST vraća u Sava Centar, to je festivalski prostor, kao i MTS Dvorana. Nekima je on prva asocijacija za FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST.

Ljubitelji filmova moći će u posebno adaptiranoj Glavnoj kongresnoj sali da uživaju u projekcijama najatraktivnijih filmskih naslova za koje se već traži karta više: "Udar sreće" Vudija Alena, "Hotel Palas" Romana Polanskog, "Svi mi stranci" Endrua Hejga, "Ukus ljubavi" sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom (nagrada na Kanskom festivalu za najbolju režiju), "Anatomija pada" Žistin Trije (Zlatni globus za najbolji strani film i scenario i Zlatna palma u Kanu), "Obećana zemlja" sa Madsom Mikelsenom (tri Evropske filmske nagrade - najbolji glumac, fotografija, kostim).

Ulaznice za ove projekcije mogu se nabaviti putem interneta na sajtu tickets.rs. Ulaz na projekcije koje se održavaju u Sava Centru je iz ulice Milentija Popovića (ulaz obeležen nazivom Sava Centar Congress).

FEST Foto: Promo

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA