Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana je svečana premijera hrvatsko -srpskog filma "Samo kad se smijem" na FEST-u

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi regionalni film o nasilju u porodici prema istinitom događaju prikazan je u Glavnom takmičarskom programu, a glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Tihana Lazović

  • 0

Svečana premijera hrvatsko-srpskog filma “Samo kad se smijem” u režiji Vanje Juranić, održana je u Velikoj sali Mts Dvorane u okviru 52. FEST-a.

Novi regionalni film o nasilju u porodici prema istinitom događaju prikazan je u Glavnom takmičarskom programu, a glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Tihana Lazović.

Važne uloge igraju još hrvatski kolega Slavko Sobin (muž) i srpska glumica Jasna Đuričić (majka junakinje), dok ostale prateće role imaju - Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, i drugi.

Na premijeri u Mts Dvorani prisustvovao je veći deo regionalne glumačke i autorske ekipe. Oni su dobili veliki i dugotrajni aplauz na samom kraju projekcije.

U pratnji Tihane Lazović večeras bio je njen muž, srpski glumac Branislav Bane Trifunović.

U Velikoj sali bivšeg Doma sindikata bile su prisutni predstavnici filmskog sveta, od glumaca (Jelena Stupljanin, Bojan Dimitrijević), preko producenata do režisera (Želimir Žilnik, Zrinko Ogresta, Darko Nikolić, Marija Perović, i drugi).

Filmska porodična drama u potpunosti bazirana na slučaju koji se neminovno tragično završio 2005. godine u Zadru, prati sudbinu junakinje Tine u relativno skladnom braku. Dok njen suprug Frane zarađuje za porodicu u stranoj kompaniji, ona nije zadovoljna i želi nešto više od života, a početak bi bio da nastavi započete studije.

Franov odnos između ljubavi i mržnje prema Tini vremenom eskalira u ozbiljne sukobe koji postaju sve češći, mučne svađe sve brutalnije i fizički nasilnije, na šta je publika ostala nema u sali na premijeri.

Najveći aplauz na premijeri dobila je glavna glumica Tihana Lazović.

Ostvarenje od 73 minuta “Samo kad se smijem” nakon premijere biće prikazano i sutra u matine terminu (09:30h) na istom mestu (Mts Dvorana, sala 1) i popodne (16:30h) u Cineplexx Galerija Belgrade (sala 7) i 28. februara (17:00h) u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center (sala 1).

Scenario potpisuju zajedno Vanja Juranić i Elma Tataragić, a film je snimljen za 28 dana, i planiran još pre 10 godina na nivou ideje.

Film "Samo kad se smijem" je već osvojio važne nagrade: Tihana Lazović je zasluženo dobila nagradu “Zlatna arena” u Puli za najbolju glavnu žensku ulogu, kao i na Filmskom festivalu glumca Vinkovci - “Zlatni orion”, dok je “Srebrni Orion” za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Slavko Sobin.

Drama je prikazana i na Sarajevo film festivalu leta 2023.

Ekipu autora iz Srbije i Hrvatske čine i direktor fotografije Danko Vučinović, kompozitor muzike Janja Lončar, producenti Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević ispred kuća "Maxima film" i "Biberće productions".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA