Vreme čitanja: oko 2 min.

Scenarista Jakovljević: Uloge u filmu "Jorgovani" pisane su za Mićalović i Bosiljčića

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema njegovim rečima, Mićalović i Bosiljčić su bili otvoreni za saradnju i verovali su da će im uloge u "Jorgovanima" biti drugačije od onih koji su sad imali prilike da igraju

  • 0
Komedija "Jorgovani" Foto: Košutnjak film

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je scenarista David Jakovljević koji je govorio o svom radu na filmu "Jorgovani", čija je premijera na FEST-u.

Jakovljević je rekao da je Zoran Janković, producent prethodnog filma "Usekovanje", kog je radio sa rediteljem Sinišom Cvetićem, predložio da rade komediju.

"Siniša i ja smo filmofili i zaista nas žanrovske odrednice i granice ne interesuju, nego prosto volimo film kao takav. Vrlo brzo smo sa entuzijazmom seli da vidimo šta bi to moglo da bude", naveo je Jakovljević.

Prema njegovim rečima, pošto je tada bio aktuelan sudski spor između razvedenog glumačkog para Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard), razmišljali su da li im postoji neka analogija.

Jakovljević je rekao da su se setili da su kod nas u javnosti ostali kao prepoznatljiv glumački par Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić zahvaljujući seriji "Ranjeni orao", i imali su ih u vidu od početka rada na scenariju.

Prema njegovim rečima, Mićalović i Bosiljčić su bili otvoreni za saradnju i verovali su da će im uloge u "Jorgovanima" biti drugačije od onih koji su sad imali prilike da igraju.

"Bitno je naglasiti, da niko u ovom scenariju, iako se bavi nama kao industrijom, nije baziran na direktnoj osobi, znači ne postoji takav lik", naglasio je scenarista.

Jakovljević je dodao da su hteli da "Jorgovane" učine univerzalnim u pogledu tumačenja, kao što su se i u "Usekovanju" gledaoci mogli pronaći u ovom ili onom liku.

Priznavši da je nezahvalno predviđati kako će javnost prihvatiti film, Jakovljević je dodao da bi mu bilo drago "da se uoči želja za osvajanje nove slobode izraza u okvirima onoga što bismo nazvali komercijalnim proizvodom".

Prema njegovim rečima, ukupno stanje u našoj filmskoj industriji ne omogućava dovoljan uticaj nečega što dolazi iz andergrounda.

Jakovljević je ipak dodao da se subverzija može naći u tome kad se prošvercuju elementi andergraunda u nešto što je nominalno naslovljeno kao komercijalno ostvarenje, imajući u vidu glumce, žanr i tako dalje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA