Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Lazarev put" u Montrealu

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski film Ivana Jovića "Lazarev put" ušao je u zvaničnu selekciju Montereal nezavisnog filmskog festivala, kao pobednik zimske sezone 2024. godine

  • 0
Film "Lazarev put" Foto: Promo/ Milan Kolarski

Prema broju prijavljenih filmova iz celog sveta, filmski festival u Montrealu jedan je od najpopularnijih međunarodnih festivala u proteklim godinama. Među hiljadama prijava programski tim festivala selektuje oko stotinu projekata za svako sezonsko takmičenje, a pobednici sezone nominovani su i za glavnu nagradu.

Montrealski nezavisni filmski festival zvanično je objavio pobednike zimske sezone 2024. godine. U selekciji dugometražnog igranog filma odabran je srpski film Ivana Jovića "Lazarev put", koji će biti predstavljen i na glavnom događaju u Cinema du Parc.

Jović je poznat kao reditelj "Isceljenja" (2014) i "Zaveštanja" (2017). Film "Lazarev put" sniman je tokom 2021. i 2022. u Srbiji i na grčkim ostrvima Santorini i Folegandros, a tokom 2023. urađena je postprodukcija u Srbiji, Grčkoj i Sloveniji. Glavnu ulogu tumači Ivan Bosiljčić, pored kog se pojavljuju Nebojša Dugalić, hrvatska glumica Judita Franković Brdar, ali i veteran jugoslovenskog glumišta Žarko Radić.

Originalnu filmsku muziku potpisuje jedan od najpoznatijih evropskih kompozitora Vasilis Cabropulos a izvode je muzičari Atinskog simfonijskog orkestra. Film je međunarodna koprodukcija između Srbije i Grčke, podržan od strane Filmskog centra Srbije i Kreativne Evrope.

Svoju domaću premijeru "Lazarev put" očekuje na jesen, 18. septembra, a svetska premijera biće održana na Internacionalnom filmskom festivalu u Nepalu, u martu ove godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA