Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo haos na društvenim mrežama zbog matematičkog pitanja! Da li biste vi znali tačan odgovor?

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među onima koji su se uključili u raspravu bilo je onih koji su preispitivali da li je produkcija kviza „dobro izračunala“, ali i onih koji su se ponudili da im daju besplatne časove matematike

  • 6
Najslabija karika Printskrin: TV Prva

Nakon što je nedavno na društvenim mrežama nastala ozbiljna diskusija oko rešenja jednostavnog matematičkog zadatka, ponovo se desila slična situacija! Rasprave su i ovog puta žustre, a niko ne želi da odustane od svog uverenja.

Naime, u popularnom kvizu "Najslabija karika", prošle nedelje voditelj je takmičaru postavio pitanje: „9+9*9?“. Miloš nije želeo da troši dragoceno vreme svog tima računajući , pa je nakon kratkog razmišljanja rekao „dalje“. Po završetku rudne Nikola Kojo ga je pitao zašto ne zna da množenje ima prednost u odnosu na sabiranje, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ova tema buni mnoge.

Među onima koji su se uključili u raspravu bilo je onih koji su preispitivali da li je produkcija kviza „dobro izračunala“, ali i onih koji su se ponudili da im daju besplatne časove matematike.

Dok su neki diskutovali o pravilima matematike, neki su se bavili i pravilnim akcentovanjem prilikom usmenog postavljanja pitanja ovog tipa, pa tako jedan od komentara bio i da je važno kako se prilikom izgovaranja naglašavaju brojevi i da li se prave pauze kako bi se brojevi odnosno funkcije razgraničile.

Ako je sudeći po sve češćim matematičkim dilemama u javnosti, možda bi nam svima dobro došao poneki dopunski čas. Do tada, svoje znanje iz opšte kulture možete besplatno obnavljati gledajući Najslabiju kariku utorkom od 21h na Prva TV.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Najslabija karika (@najslabija.karika)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    27. februar 2024 | 14:16

    Па ово је трећи основне! Прво иде множење па сабирање,што значи 90!

  • Geras

    27. februar 2024 | 14:41

    E svašta.... 90 kao iz topa.... Sta ima da računa...

  • Zika

    27. februar 2024 | 16:57

    90

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA