Vreme čitanja: oko 3 min.

"Porodično nasilje je bolest našeg društva": Slavko Sobin o filmu "Samo kad se smijem", Beogradu, Anici Dobroj

Vreme čitanja: oko 3 min.

Film "Samo kada se smijem" izazvao je veliku pažnju kako u Hrvatskoj, tako i na ovogodišnjem FEST-u

  • 0
Slavko Sobin Foto: Dušan Milenković/ATAImages

Film koji je izazvao veliku pažnju u Hrvatskoj, tako i na ovogodišnjem FEST-u, jeste "Samo kad se smijem", koji je se bavim temom porodičnog nasilja. Pored Tihane Lazović, u ovom ostvarenju glumi i Slavko Sobin, i to lik nasilnika Franea.

U intervjuu za Telegraf.rs, hrvatski glumac je govorio o filmu "Samo kad se smijem". Na početku razgovora nam je rekao šta mu je bio izazov da prihvati ovu ulogu.

"Pa nisam imao izazov. Ovo je prva glavna uloga koja mi je ponuđena na filmu. Bilo je - uzimam, nema veze šta igram. Hteo sam da iskoristim priliku da dobijem prostor. Tek kasnije shvatio zapravo koja je ovo odgovornost, koji je ovo rizik zapravo. Kada imaš Vanju, kada imaš Tihanu, siguran sam bio da neće biti greške. Znali smo sve vreme šta želimo", rekao je Slavko Sobin za Telegraf.rs.

Kako kaže, uloga mu nije bila zahtevna.

"Nije se problem pripremiti se iz ove neke statističke strane priče, jer ovo nije komad u kojem ja moram da istražujem šta se događalo 300 godina unazad. Otvorim novine i tu sve piše. Tako da je inspiracija nažalost bila svakodnevna. Slike tih žena, slike tih muževa, to je nešto što je u hronici na Balkanu svakodnevna situacija. Dosta smo crpeli iz tih svih priča. Ona priprema koja je meni bila najzahtevnija je bilo kako da ja imam empatiju prema tom liku da bi napravio nekoga ko nije samo monstrum... To mi je bio najveći izazov, naći njegovu bol i pokazati, naći način da publika njega baš ne mrzi, ali da bude jasno da ne možemo opravdati", rekao je Slavko, koji je nam je otkrio i poruku filma.

"Poruka samog filma je da su ovo stvari o kojima treba razgovarati, da je porodično nasilje nešto što je velika bolest našeg društva. Velika bolest našeg društva je što okrećemo glavu na to. Velika bolest našeg društva je korumpirani, grozan pravosudni sistem. Poruka ovog filma je otvoriti ljudima oči, da vidi šta se događa", rekao je Sobin za naš portal.

Slavko nam je rekao da voli Beograd, iako nije puno snimao u Srbiji.

"Nisam puno snimao. Snimao sam "Pad" i "Senke nad Balkanom". Ja Beograd jako volim. Imam tu porodicu, često sam tu. Neki od najboljih prijatelja su mi u Beogradu. Dolazim tu kao umetnik, okružen sam umetnicima. I uvek se osećao kao kod kuće", rekao je Sobin, koji gradi i karijeru van granica bivše Jugoslavije.

"Volim da snimam napolju. Volim nove setove. Obožavam da putujem, tako da kada snimam napolju, to su dve doslovno najveće moje ljubavi, putovanje i gluma. Ne pravim veliku razliku između toga kada snimam kući ili napolju. Pristup radu je isti. Naravno da sam svestan da strani projekti imaju potencijalno veću publiku, to je ono što me zapravo privlači njima. Uvek sam imao ambicije da napravim uspeh dalje od naše granice, ne sramim se to reći. Imao sam sreće da radim kvalitetne projekte kod kuće i onda nema toliko velike razlike", rekao je Slavko Sobin.

Imao je priliku da sarađuje sa poznatim turskim glumcem Džanom Jamanom, za koga kaže da je divan, i to u ostvarenju "Turco".

"U jednom trenu treba izaći taj "Turco" koji smo snimali u Budimpešti. Snimio sam film ovu jesen u Engleskoj u koji polažem ogromne nade. To je bilo najlepše snimanje u mom životu... Sve ono što sam snimao izlazi, to mi je super. Več tri godine se priča radim napolju, a ništa da izađe", rekao je Slavko.

Sobin bi voleo da sarađuje sa mnogim srpskim glumcima, a jednu našu glumicu je izdvojio. I to Anicu Dobru.

"Milijardu ih je. Moram da priznam da volim da radim sa Anicom Dobrom. Ona mi je fantastična glumica, jedna je od najdivnijih bića koju poznajem. Sada smo u Engleskoj imali priliku da radimo zajedno. Užasno sa zahvalan sa svim ljudima s kojima sam radio i voleo bih da se taj niz nastavi", rekao je za kraj razgovora Slavko Sobin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA