Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatiji Srbin iz Holivuda oduševio publiku u Pirotu: Otkrio nam je svoje planove

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dimić je u razgovoru za Telegraf.rs kazao da poslednje tri godine sve više radi u Srbiji

  • 0
Željko Dimić Foto: Telegraf/A. Ćirić

Najpoznatiji glumac srpskog porekla u Holivudu, Željko Dimić (Jack Dimich), oduševio je sinoć publiku u Pirotu maestralnim izvođenjem komada "Oj, živote", po tekstu Josipa Pejakovića.

Dimić je u razgovoru za Telegraf.rs kazao da poslednje tri godine sve više radi u Srbiji i konstatovao da je kvalitet produkcije u Srbiji na izuzetno visokom nivou.

Predstavu "Oj, živote" Josip Pejaković napisao je sedamdesetih godina, izveo je preko 4.000 puta, a Dimić je ovom vanvremenskom komadu udahnuo novu energiju, dao novi život i do sada je igrao više od 60 puta širom sveta.

- Josip Pejaković je napisao maestralan tekst, ja sam imao čast i privilegiju, da sa njegovom dozvolom uradim adaptaciju i režiju. Monodramu je jako teško raditi, to je jedna od najtežih formi, a istovremeno, to je veliki izazov. To nije samo komedija, nije samo tragedija, nije samo drama, komad je isprepleten osećanjima, ima sve elemente da na momente zaintrigira publiku, učini je da bude tužna, na momente i razveseli - kaže Dimić.

Poslednje tri godine Dimić sve više snima u Srbiji, što mu je, kako kaže, ogromno zadovoljstvo.

- Završio sam serije Kalkanski krugovi, Klan, Beležnicu, 12 reči, a neke su već prikazivane na televiziji. Upravo sam završio seriju u produkciji RTS-a, Nobelovac, divnog Tihomira Stanića, koja govori o životu Ive Andrića, radio sam i seriju i film Vera, koja je jedno od mojih najdražih ostvarenja otkad dolazim u region - kaže Dimić i najavljuje da mu je sledeći projekat američki film "Bitka za zamak Itan".

- Krajem sledeće nedelje letim za Njujork, gde ću glumiti u seriji FBI, dobio sam dve gostujuće epizode i to ću da radim početkom aprila - kaže Dimić.

(Telegraf.rs/A. Ćirić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA